Deputatul PNL George Ionescu a adresat o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Petru Sorin Buşe, prin care cere continuarea proiectului construirii unui drum naţional Valea Doftanei – Săcele. Vă prezentăm documentul integral:

Scrisoare deschisă adresată domnului Petru Sorin Bușe, ministru al Transporturilor

Domnule ministru,
Am aflat, cu indignare, anunțul directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, că a renunțat la implementarea proiectului unui drum naţional Valea Doftanei – Săcele.
Decizia, care sperăm că nu este definitivă, afectează sute de mii de șoferi blocați pe DN 1 – Valea Prahovei zilnic, dar mai ales la fiecare sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale.
Să spui că renunți la singura alternativă a aglomeratului și periculosului DN 1, pentru a te concentra asupra tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, reprezintă o sfidare a cetățenilor plătitori de taxe. Drumul Valea Doftanei – Săcele este, de fapt, vital pentru construirea autostrăzii pe Valea Prahovei, pentru că va prelua din traficul rutier îngreunat de vastul şantier.
Îi reamintim domnului Homor că, anul acesta, Drumul Județean 102 I a fost transformat la gradul de drum național – DN 1V. Așadar, au fost parcurse etapele birocratice, fiind nevoie doar de construcția efectivă a drumului respectiv.
Cu această ocazie, vă aducem la cunoștință că amenajarea acestui drum național ar avea și un puternic impact economic și social pentru Valea Doftanei, o zonă cu un potenţial turistic asemănător celui de pe Valea Prahovei.
În final, vă solicităm, domnule ministru, să nu abandonați alternativa la DN 1, Valea Doftanei-Săcele!
Deputat PNL George Ionescu, chestor al Camerei Deputaţilor

Difuzat de SC PROMEDIA ASR PRESS SRL la comanda PNL Prahova CUI 11160004

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here