mihai politeanu evacuat scandal consiliul local ploiesti
Hotârârea adoptată vineri de Consiliul Local Ploieşti pentru cedarea Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean a fost contestată la Prefectură de către deputatul Mihai Poliţeanu, care susţine că demersul “se bazează pe un fals” şi anunţă că va acţiona în continuare pentru contestarea ei “pe zonă administrativă şi, dacă va fi cazul, şi pe zonă penală”.

Poliţeanu a anunţat luni că a depus o sesizare la Prefectura Prahova, solicitând ca instituţia, care se ocupă de verificarea legalităţii hotărârilor consiliilor locale, să analizeze hotărârea adoptată de CL Ploieşti şi s-o atace în instanţă. Parlamentarul susţine că decizia “se bazează pe un fals”, reclamând că promisiunile Consiliului Judeţean de a investi pe terenul primit de la municipalitate nu au nimic concret în spate.

De altfel, el a fost prezent şi în şedinţa de vineri a CL, înmânându-le consilierilor mape care conţineau documente emise de Compania Naţională de Investiţii, potrivit cărora Consiliul Judeţean nu a solicitat investiţii pentru terenul respectiv.

Mihai Poliţeanu: “Dacă va fi cazul, vom acţiona şi pe zona penală”

“După şedinţa de pomină a Consiliului Local la care am participat cu forţa, pentru că n-au vrut să mă lase la masă şi să îmi dea cuvântul, practic am dat cu forţa documentele care arătau că trecerea parcului de la Municipiu la Judeţ este întemeiată pe un fals, eu am spus un fals ordinar, am sesizat prefectul judeţului Prahova şi am solicitat atacarea hotărârii de Consiliu Local în contencios-administrativ. Aşteptăm să vedem ce va face prefectul. Dacă nu va acţiona, noi vom acţiona în continuare, pe zonă administrativă şi, dacă va fi cazul, şi pe zonă penală. Ne vom sfătui cu avocaţii”, a declarat deputatul Mihai Poliţeanu.

Hotărârea de cedare a Parcului Municipal Vest nu va primi viza de legalitate. “Sunt ferm convinsă că nu este legal”

Consiliul Judeţean Prahova a solicitat încă din vara lui 2022 transferul terenului şi al bunurilor de la Parcul Municipal Vest, alături de un teren învecinat, aflat între parc şi DN1. Conducerea instituţiei a promis că va realiza aici, cu sprjin din partea Companiei Naţionale de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, o sală polivalentă de circa 16.000 de locuri, un bazin olimpic de înot şi un patinoar acoperit. Printre obiectivele promise de CJ se mai numără şi un pac tematic unic în ţară, bazat pe realitate virtuală.

Aproape 50 de angajaţi ai Primăriei Ploieşti riscă să rămână şomeri după cedarea Parcului Municipal Vest

Contestatarii transferului reclamă că investiţiile respective ar urma să ducă la distrugerea unei mari părţi din spaţiul verde, poate chiar şi a unora dintre obiectivele deja existente în Parcul Municipal, în timp ce susţinătorii proiectului argumentează că terenul  viran învecinat preluat odată cu parcul are peste 15 hectare şi că toate construcţiile propuse se vor întinde pe o suprafaţă mai mică de atât, ceea ce ar însemna, per total, o creştere a raportului de spaţiu verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here