fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Deputatul Răzvan Prișcă, despre obiectivele Guvernului PNL

Citește Și

- Reclamă -

Deputatul PNL Prahova, Răzvan Prișcă, a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre obiectivele Guvernului Orban.

Astfel,  liberalul a anunţat faptul că statul va elimina „cutuma” de a întârzia cu plata decontărilor din TVA, din concedii medicale sau din concedii de îngrijire a copiilor.

- Reclamă -

Totodată, Prișcă a  anunţat că rectificarea bugetului de stat va asigura toate fondurile solicitate de primării pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare până la finele anului.

„Din păcate, la momentul preluării guvernării, multe dintre lucrurile pe care le-am reclamat în opoziţie s-au dovedit a fi adevărate. Ne-am trezit într-un moment în care toată România aştepta rectificarea bugetară de toamnă, pe care Guvernul Dăncilă a amânat-o, rectificare fără de care mare parte din unităţile din administraţia românească erau efectiv în faliment, vorbim despre peste două treimi din primăriile din România şi unele instituţii centrale, dau doar exemplul Ministerului Sănătăţii, instituţii care pe baza a ce spunea domnul Teodorovici şi-au planificat structura bugetară astfel încât lunile noiembrie şi decembrie să rămână neacoperite. Peste două treimi din primării nu mai aveau bani de salarii, vorbim de cheltuielile curente, lumină, paza, nicidecum de investiţii. Şi atunci ministrul de Finanţe a trebuit să facă rapid un recensământ, pentru că la momentul preluării mandatului nici măcar nu exista un recensământ al unităţilor administrative care aveau aceste probleme financiare, e vorba de primării conduse de primari de la toate partidele politice. A fost nevoie de o rectificare bugetară care, dată fiind situaţia pe care Institutul de Prognoză ne-a prezentat-o public, a trebuit să fie negativă, crescând deficitul bugetar, şi suntem în situaţia în care, probabil astăzi, primul-ministru va aloca sume din bugetul de rezervă al Guvernului pentru funcţionarea primăriilor”, a declarat deputatul Răzvan Prişcă, care a adăugat și faptul că ”Toate debitele pe care le are statu vor fi decontate, începând cu această guvernare, la termen, în ordinea cronologică, transparent şi corect, în aşa fel încât toată lumea să ştie, când îşi face un buget, că există o predictibilitate.

Deputatul liberal prahovean a punctat și faptul că o prioritate a Executivului va fi extinderea reţelelor de gaze, explicând că în prezent doar aproximativ 35% dintre gospodării sunt racordate la gaze..

- Reclamă -

Deputatul liberal a insistat să clarifice și situația pensiilor şi salariilor, acesta precizând că nu vor fi diminuate.

„Probabil că este redundant, dar vreau să punctez că acest Guvern nu doar că nu va face tăieri, dar îşi asumă legile şi graficele de creştere existente. Reabordarea Legii pensiilor însemnă doar o corectare a unor lucruri care nu funcţionează, fără să se atingă de punctul de pensie”, a susținut parlamentarul PNL.

Răzvan Prişcă a mai anunţat că Guvernul Orban începe, tot astăzi, o discuţie despre abrogarea Ordonanţei 114 din 2018, explicând că vor fi eliminate anumite prevederi, însă numai în urma unei analize atente, că ordonanţa respectivă este „un ghiveci cu de toate”, cu ramificaţii în mai multe domenii, motiv pentru care va fi nevoie de „o abordare atentă, ca să nu distorsioneze piaţa”.

Revenind la bugetele primăriilor, parlamentarul a mai discutat şi despre situaţia banilor rămaşi la final de an: „O problemă cu care s-au confruntat primarii, indiferent de culoare politică, era că la sfârşitul anului, dacă se trezea la 31 decembrie că rămîneau nişte bani în cont, Ministerul de Finanţe venea şi îi lua automat. Este un principiu pe care noi vrem să-l răsturnăm. Acolo unde avem primari care au proiecte şi viziune multianuală şi-şi drămuiesc banii pe o strategie proprie, statul român nu va mai lua banii din cont fără nicio discuţie măcar”.

- Reclamă -

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut