Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Ploiești, Regia Autonomă de Servicii Publice, derulează, începând de astăzi, servicii de deratizare, pe suprafața domeniului public, până în data de 01 octombrie a.c.

“Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va acționa cu produsul Colbrom, având substanța activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.

Produsul menționat se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și face parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.
Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014. Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al administrației publice locale.
În caz de ingerare accidentală a substanței raticide, este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat. În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor lucrări, perioada de efectuare a activităților de deratizare va fi prelungită”, se arată în comunicatul de presă menționat.

Sursă foto coralimpex.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here