Procurorii Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Iași au descins miercuri dimineață, 26 ianuarie, în biroul primarului din Iași, Mihai Chirica, transmite publicația ReporterIS. Potrivit sursei citate, anchetatorii au solicitat o serie de documente de la edil, dar și din mai multe birouri de la etajul 2 al primăriei.

Dosarul vizează modalitatea în care a fost intabulat blocul afaceristului Gheorghe Cheșcu de pe strada Vasile Lupu, nr. 95. Dezvăluirea a fost făcută de REPORTER DE IAȘI, în urmă cu două săptămâni.

O clădire cu 60 de apartamente, ridicată fără autorizație, a fost edificată în 2019 printr-o certificare suspectă de fals, semnată de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și de primarul Mihai Chirica.

DNA Iași confirmă perchezițiile într-un comunicat de presă

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.”, se arată în comunicatul remis de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here