Polițiștii au descins în mai multe locații din București și Ilfov și au pus în aplicare 12 mandate de aducere într-un dosar de proxenetism. Anchetatorii au indicii că gruparea vizată a racolat mai multe persoane pe care le-a forțat să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, suspecții au postat anunțuri online pentru a racola clienți și chiar au expus victimele în stradă pentru a le obliga să întrețină relații sexuale contra-cost.

“În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 24, au pus în executare un număr de 12 mandate de aducere pe numele  unor persoane  din  București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de  proxenetism.

Din date și probele existente în dosarul instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a rezultat presupunerea rezonabilă că suspecții, în perioada ianuarie – august 2020 ar fi racolat mai multe persoane pe care le-ar fi determinat și constrâns să practice prostituția în scopul obținerii de foloase patrimoniale.  În scopul racolarii de potențiali clienți, suspecții ar fi publicat anunțuri online, închiriat camere în regim hotelier sau ar fi expus persoanele în mediul stradal sau chiar se ocupau de transportul acestora în diferite locații .

Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul Secției 24 Poliție.”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here