diicot1

diicot1Procurorii DIICOT efectuează, joi dimineaţa, 43 de percheziţii în restaurante şi cluburi de lux. Acţiunea vizează patronii de cluburi care în perioada 2008-2015 ar fi cumpărat un sistem informatic pe care l-au instalat în casele de marcat pentru a înşela statul. În acest fel se ţinea o evidenţă falsă a cheltuielilor, dar se păstra şi cea reală, astfel că patronii plăteau statului cât voiau.

În total, este vorba de 43 de percheziții ale DIICOT într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 500.000 de euro. Sunt vizați administratorii afacerilor, care sunt acuzați că ar fi constituit un grup infracțional organizat, încă din 2006, când au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune. 

Procurorii au emis 112 de mandate de aducere la DIICOT.

În anul 2006, suspecţii au achiziţionat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la S.C. SOLUTIONS CENTER S.R.L. societate din Constanța. Acest program de contabilitate constă în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori: unul reflectă realitatea economică şi financiară a contribuabilului la care accesul este restricţionat; unul falsificat în care sunt înregistrate date şi operaţiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi.

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate.

De asemenea a mai rezultat caartizanii programului informatic de contabilitate, au comercializat și pus la dispozitie acest program, cu buna-știință și altor societăţi comerciale din piață, în aceleași scop al fraudării bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here