mascati

mascatiLa această oră, Poliția Română, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn–Germania, desfăşoară 7 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

La data de 27 mai, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn–Germania, desfăşoară 7 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, la reprezentanții unei societăți, care comercializează autoturisme second-hand, implicați în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societăţii româneşti peste 50 de autoturisme de lux, fără ca aceastea să ajungă în realitate şi să fie înmatriculate în România, maşinile în cauză fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de preţul redus obţinut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată.

Acţiunea se desfăşoară în virtutea cooperării judiciare internaţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La activităţi participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi poliţiştii Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Două persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here