Zilele acestea, ”polițistul pamfletar” Marian Godină a mai tras un pic din preșul plin de praf care acoperă mizeria care există în structurile Poliției Române. Reacțiile, ca de obicei, sunt împărțite, dar majoritatea este solidară cu polițistul admonestat de șefi după ce a avut tupeul să ia permisul unui șofer care avea protecție. Persoana de la care a pornit scandalul este o doamnă, director la Crucea Roșie, consilier județean din partea PSD și membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Adică o persoană importantă care probabil se bate pe spate cumetrește cu șefii poliției din Brașov și care poate dispune de soarta unui slujbaș mărunt aflat la cheremul hachițelor șefilor.

Cazul de la Brașov nu este singular. Au existat astfel de cazuri, când persoane cu pretenții de VIP-uri au dat un telefon ca să scape de amendă, de luarea permisului, de suflat în alcooltest. Cred că la un moment dat chestii de genul acesta s-au întâmplat în fiecare județ al țării. Numai că, spre deosebire de câteva județe, în celelalte polițiștii n-au avut curaj să lupte împotriva unui sistem de tip feudal în care Marele Șef spală pe jos cu subalternul care a avut curajul să nu execute din poziția ghiocelului un prea frumos trafic de influență.

Se pare că, în ciuda așa zisei transparențe a Poliției Române, în sistem există încă mulți milițieni cu aceleași metehne și același comportament ca omologii lor de pe vremea comunismului. Ca în exemplul de mai jos:

”Un bărbat de 30 de ani care luni a încercat să răpească un băieţel de zece ani din curtea unei şcoli din Suceava a fost internat la Psihiatrie, dar a doua zi a fost lăsat de poliţişti să plece acasă pe motiv că „nu are discernământ”. Deşi aveau dovezi că a ameninţat-o cu moartea pe mama copilului, poliţiştii au tratat cazul cu lejeritate şi nu au luat nicio măsură împotriva individului.”-sursa: adevărul.ro

N-are cum să te mire că se petrec astfel de lucruri când un ministru de interne care folosea coloana oficială pentru a se duce la restaurant și care, indirect, a provocat moartea unui polițist, se dă mai pur decât detergentul Alba Lux. Sau când polițiști cu funcții au ieșit pe poarta DNA în cătușe pentru combinațiile făcute (avem exemplu chiar în Prahova).

Nu se poate reforma sistemul atâta timp cât există milițieni și polițiști. Și când, din păcate, unii dintre milițieni conduc polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here