Autocarul implicat în accidentul din această dimineață de pe Centura de Vest a Ploieștiului aparține societății Darco Impex SRL din Ploiești, care are licență valabilă de transport persoane pe ruta Ploiești -Mănești -Cocorăștii Colț.

Ștefan Crivăt, șeful serviciului Rutier Prahova, a declarat că autobuzul avea Inspectia Tehnică la zi și era valabilă până în aprilie 2016. Însă, momentan nu se cunosc cauzele exacte ale producerii accidentului, fiind luate în considerare două ipoteze: fie șoferul a adormit la volan, fie a apărut o defecțiune tehnică la autobuz. În acest sens, polițiștii așteaptă un raport de la specialiștii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, cei care vor decide dacă autocarul a avut o defecțiune tehnică sau la mijloc este vorba despre o eroare umană.

La locul accidentului au venit rudele victimelor care au adus acuzații grave operatorului de transport. Oamenii spun că autobuzele nu ar avea o stare tehnică tocmai bună și că adesea sunt transportați mai mulți pasageri decât numărul de locuri disponibile. Mulți dintre pasageri sunt elevi de liceu care sunt nevoiți să stea în picioare în autobuz, astfel riscul de a fi răniți în cazul unui accident crescând considerabil.

Vezi aici o filmare cu unul din martorii care aduc acuzații grave firmei de transport!

Cu această cursă de la 6 dimineața merg la școală elevii din patru localități aflate în imediata apropiere a Ploieștiului.

1 COMENTARIU

  1. Am circulat si eu cu aceasta firma si au conditii mizere(oameni in picioare ,nu mereu iti dau bilete dar banii ti iau,au soferii putini si ai obliga sa faca curse continu si multe altele)pana acum un an sau doi aveau autobuze vechii care scoteau fum si inauntru autobuzului,caldura nu aveau,etc. Are mare dreptate tinarul care a declarat aceste lucruri la fata locului( Catalin Zibileanu) . Un singur autobuz la o cursa ce trece prin 5 sate (comune) . Mergeti dimineata si filmatii fara sa stie dar nu acum ca sigur acum or sa bage mai multe autobuze la o singura ora ca au inima cat un purice. Soferul autobuzului implicat Nicolae nu a avut nici o vina ,patornu este de vina ca il obliga sa faca curse non-stop si nu are autobuze bune.Mergeti in satele pe unde au ruta si intervievatii satenii(Coada Izvoarelor-Manesti-Cocorasti Colt-Stancesti-Tirgsou Vechi ) sa vedeti ce spun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here