Alianța USR-PLUS a avut o cădere electorală dramatică mai ales în orașele mari, lucru ușor de observat și în Ploiești! Dacă în luna mai USR câștiga alegerile europarlamentare la Ploiești, obținând 30,23%, adică 29.407 voturi, acum, la alegerile prezidențiale, partidul de abia a obținut jumătate din voturile din 26 mai. Duminică, 10 noiembrie, la alegerile prezidențiale, USR a obținut în Ploiești 16,78%, adică 16.242 voturi. Astfel, în Ploiești USR a fost învins atât de PNL (36,04% – 34.885 voturi), cât și de PSD (20,28% – 19.629 voturi).

Culmea, scorul dezastruos vine chiar după ce USR Prahova a avut alegeri interne. Potrivit stiripesurse, actualul președinte al organizației, ONG-istul Mihai Polițeanu, a fost impus în fruntea organizației începând cu data de 28 septembrie 2019 de către apropiații lui Dan Barna, după ce în trecut Polițeanu a fost consilier al Monicăi Macovei.

După eşecul zdrobitor de la prezidenţiale în Prahova, Poliţeanu promite victorii strălucite la alegerile locale din 2020: „Trebuie să continuăm ce a fost bun, trebuie să corectăm ce a fost greșit. Mulțumesc, Dan, pentru efort, pentru campanie. […] Ploieștiul nu va fi mai bun cu Iohannis președinte. Același primar incompetent va fi și mâine, același PSD mafiot va controla Prahova și mâine. USR și Alianța USR PLUS au datoria să meargă mai departe să vindece și să reconstruiască comunitățile locale. Eu o să continuu și, dacă voi fi candidatul Alianței la Ploiești, nu am decât o țintă: victoria și renașterea acestui oraș”, a scris pe Facebook liderul USR-iştilor din Prahova.

Potrivit stiripesurse.ro, Mihai Poliţeanu s-a aflat, în urmă cu câţiva ani, în centrul unui uriaş scandal după ce a făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului Grindeanu pentru OUG 13. Atunci CCR a decis că ancheta penală pentru oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă este nelegală, ministrul Tudorel Toader luând decizia de a propune îndepărtarea lui Koveşi din funcţie în urma deciziei Curţii Constituţionale, lucru care, într-un final, s-a şi întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here