Coral Impex SRL, operatorul pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare din Ploiești, anunță că începând de miercuri, 6 octombrie, vor fi demarate activități de dezinsecție în municipiu și precizează care sunt substanțele care vor fi folosite.

Redăm mai jos integral comunicatul remis de societate:

“S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, tel. 0244/517610, va aduce la cunostinta ca in perioada 11 – 17 octombrie 2021 se vor executa servicii de dezinsectie pe suprafata domeniului public al Municipiului Ploiesti, in intervalul orar 07.00-12.00 si 20.30-24.00

Produsele utilizate sunt:
➢ Cymina Plus, avand substanta activa cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
➢ Vectobac WG, avand substanta activa bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
➢ Detral Super, avand substanta activa deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
➢ Biopren 50 LML, avand substanta activa s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;

Suplimentar pot fi utilizate si alte substante avizate de Ministerul Sanatatii, cu acordul prealabil al beneficiarului.
Produsele mentionate se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umana de Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate
Actiunile se desfasoara in conformitate cu prevederile OMS 119/2014 precum si cu recomandarile Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, privind activitatile de dezinsectie la nivel comunitar.
Activitatea de dezinsectie este realizata de catre Primaria Municipiului Ploiesti prin S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu utilaje portabile si autopurtate.

Pentru ca activitatea de dezinsectie sa fie eficiente, acesta trebuie efectuata in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public, cat si privat.
In acest sens, facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii.
In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestor actiuni, perioada de efectuare a activitatilor dezinsectie va fi prelungita.

Va rugam ca in perioada mentionata sa luati toate masurile care se impun in vederea protejarii familiilor de albine din municipiu, in caz contrar, Primaria Municipiului Ploiesti si S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here