fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Dificultăți cu încărcarea buteliilor de oxigen la Spitalul Municipal Câmpina, din cauza transportului care se realizează în condiții speciale. FOTO-DOCUMENT

Citește Și

- Reclamă -

Spitalul Municipal Câmpina se confruntă cu probleme în încărcarea și transportul buteliilor de oxigen, necesare bolnavilor de COVID 19. Deși Departamentul pentru Situații de Urgență a decis ca în fiecare județ transportul să fie asigurat de Inspectoratele pentru Situații de Urgență, în Prahova acest lucru se întâmplă doar în situații cu „caracter excepțional” spun reprezentanții ISU Prahova. În paralel, Spitalul municipal Câmpina are cheltuieli consistente cu aceste transporturi care pot fi realizate doar în anumite condiții.

Un spital precum cel din Câmpina folosește pentru tratarea pacienților COVID chiar și 100 de tuburi de oxigen în 24 de ore. Astfel, costurile cu manipularea, transportul către stația de încărcare și returul acestora sunt considerabile, ne-au explicat reprezentanții spitalului.

- Reclamă -

În plus, transportul tuburilor de oxigen se realizează cu un anumit autovehicul, care trebuie să fie autorizat ADR fiind vorba de un transport special, iar firmele care oferă astfel de servicii sunt destul de puține, cu atât mai mult cu cât operatorul respectiv trebuie să pună la dispoziția spitalului astfel de mașini aproape zilnic.

Departamentul pentru Situații de Urgență a decis ca aceste transporturi să fie făcute de Inspectoratele pentru Situații de Urgență din fiecare județ. Potrivit unui ordin emis pe data de 24 octombrie, pentru a diminua din presiunea existentă asupra spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus, DSU a decis că „începând cu data de 24.10 Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene/ București-Ilfov, la solicitarea unităților spitalicești vor asigura transportul buteliilor de oxigen goale/încărcate de la acestea către firmele cu care instituțiile au încheiate contracte de servicii sau alte unități spitalicești și/sau retur” (foto-document jos).

Însă, în Prahova, ISU nu asigură acest transport pentru spitalul municipal din Câmpina, deși reprezentanții unității medicale au solicitat acest lucru. ISU Prahova a răspuns solicitării spitalului din Câmpina cu o adresă prin care spune că „activitatea de transport/ încărcarea buteliilor se va realiza în continuare prin intermediul firmei/firmelor cu care aveți încheiat contract, ISU Prahova executând această misiune doar în situații excepționale”.

- Reclamă -

La solicitarea ziarului Incomod de a oferi un punct de vedere cu privire la această situație, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au precizat:

„În conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii cu nr. 7575 emis în data de 25 octombrie 2021, referitor la asigurarea transportului buteliilor de oxigen necesare unităților spitalicești, vă comunicăm că inspectoratul poate executa aceste misiuni doar în situații cu caracter excepțional.

Totodată, menționăm că unitățile spitaliceștii dețin contacte cu operatori economici care asigură atât încărcarea cât și transportul buteliilor.”

Mai jos puteți vedea foto-document ordinul DSU:

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Mă bucur că ați fost isteți şi ați făcut ceea ce v-am ,, sugerat „.Aceasta este o situație excepțională ( de urgență , alertă…nu mai reiterez aici ce înseamnă acest lucru , în ceea ce priveşte inclusiv ,, caracterul militar al acesteia ” ) , iar comandantul unității respective ( alături de alți responsabili / subordonați ) pot fi deferiți Parchetului Militar…Poate că ar trebui sesizată secția parchetelor militare din cadrul P.Î.C.C.J. , existând suspiciunea rezonabilă că este favorizată activitatea unor firme private iresponsabile şi vicioase , în detrimentul populației civile ( pacienților / bolnavilor ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...