Primarul Dobre s-a întâlnit ieri la Ploiești cu reprezentanți ai orașului Brno din Cehia. E vară și se poartă vizitele de lucru. Printre mai multe chestii care s-au duiscutat la întâlnirea asta, s-a vorbit și de o posubilă colaborare pentru dezvoltarea conceptului smart city, implementat cu succes la Brno de mai mulți ani.

Despre Ploiești ca Smart City am scris mai demult AICI.

Și dacă tot erau oamenii ăia din Cehia, să ne aducem aminte de un serial al copilăriei noastre (ăștia trecuți de 40 de primăveri prinse în buchetul vieții), producție Cehoslovacia: Arabela. Prințesa Arabela care se lupta cu vrăjitorul Rumburak (vezi foto).

Păi în cazul ăsta Adrian ”Rumburak” Dobre nu-și vede ”brno” din ochiul propriei administrației locale. Ce, cumva are impresia că învârte din inelul fermecat și peste noapte face din Ploiești tărâmul din 1001 de nopți? Cred că la cum a ajuns Ploieștiul îi trebuie vreo 10 inele și ceva lănțicuri. Să le ducă eventual la amanet să bage bani în buget.

Probabil că atunci când cei de la etajul trei se gândesc la smart cuty au în plan să pună gps la gropi, panouri solare la bilele alea pe post de bolarzi și microcipuri în orice țânțar și căpușă să știm măcar cum o cheamă pe insecta aia de ne mușcă.

În rest e bine, ascultăm basmele celor din administrație, mai privim cu invidie la orașe gen Brno și așteptăm minuni sau vrăji.

Iar la final o întrebare, dacă în ecuația asta Dobre e Rumburak, cine e Arabela?

 

Textul de mai sus este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

1 COMENTARIU

  1. Asta este termenul perfect pentru functionarimea bugetara ; capuse . Capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman . Izolati social capusele . Nu le vindeti si nu cumparati nimic de la ele. Intoarceti spatele catre ele cind le vedeti . Astea nu meria sa respire acelasi aer cu noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here