Jenica Tabacu (50 de ani), directorul Muzeului ”Iulia Haşdeu” din Câmpina a fost găsită, vineri 21 decembrie, moartă în casă. Poliţia face cercetări la faţa locului.

Surse apropiate de anchetă au precizat că Jenica Tabacu a fost găsită spânzurată în locuinţa sa din Câmpina, în cursul zilei de vineri. O rudă apropiată a făcut descoperirea macabră.

Nu se ştie, deocamdată, care a fost motivul pentru care a decis să recurgă la acest gest.

Cine a fost Jenica Tabacu

Din 1995 şi până în 1998 a fost muzeograf la Muzeul pe care avea să-l conducă de la finele anilor 90 şi până în prezent.

Aproape toată cariera Jenicău Tabacu s-a axat pe studiului operei şi vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia.

În 2006 a devenit doctor în filologie ”Magna cum laudae” cu tema: ”Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907”.

În prezent era preocupată să traducă şi să publice manuscrisele “spiritiste” ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.

În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în poprietatea statului castelul spiritist de la Câmpina după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie. Procesul, care a durat zeci de ani, a fost câştigat de administraţia câmpineană, însă marele merit i-a aparţinut directorului muzeului.

Jenica Tabacu a avut şi o scurtă carieră politică. A fost consilier local al municipiului Câmpina în mandatul 2004-2009 şi consilier judeţean în anul 2012 din partea PP-DD, a cărui organizaţie judeţeană a condus-o din funcţia de vicepreşedinte.

S-a retras din activitatea politică în urmă cu cinci ani după ce a pierdut un proces cu ANI.

sursa: adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here