Directoarea Spitalului Universitar București, Adriana Nica, a fost demisă pentru că nu a luat măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus a pacienților și personalului medical, iar Cătălin Cârstoiu a fost numit manager al unității medicale. Pacienți din Spitalul Universitare au fost infectați cu COVID-19.

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

„Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului Sănătății care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătății  precizează că Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here