Directorii Veolia Environment, Antoine Frerot, CEO, și Laurent Obadia, director de comunicare, au fost informați despre neregulile de la Veolia România, așa cum anunțam de săptămâna trecută că vom proceda. Printr-o scrisoare adresată de redacția Incomod conducerii franceze a multinaționalei, am informat cu privire la aspectele semnalate de către mai multe persoane privind nereguli din cadrul companiei, dar și despre refuzurile de a răspunde solicitărilor, așa cum prevede legea. Totodată, directorii francezi ai Veolia au fost astfel informați și despre acțiunile de intimidare exercitate asupra jurnaliștilor noștri de către Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.
Mai mulți cititori au trimis informații și ponturi legate de practicile Veolia, de la contracte considerate dubioase, până la informații din dosarul penal ”Apa Nova” (parte a grupului Veolia) în care apare și numele directorului Veolia România Mădălin Jorj Mihailovici.
Redacția noastră a solicitat mai multe informații de interes public din partea Veolia Energie Prahova și Apa Nova Ploiești, dar companiile au refuzat să răspundă, deși din acționariatul celor două societăți fac parte și autorități locale, în speță Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova.

Detalii despre aceste aspecte recitiți aici!
Totodată, jurnaliștii Incomod s-au simțit amenințați și intimidați după ce firma de PR a Veolia care ne contactase pentru a publica mai multe anunțuri ale companiei a devenit insistentă pentru a încheia de urgență un contract de publicitate pe o perioadă de 10 luni cu un buget de 2.000 euro pe lună. Urgența consta de fapt în cerința de a șterge un articol care îl privea pe Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, iar a doua zi să fie semnat contractul de publicitate. Acest demers a fost considerat o șpagă mascată sub forma unui contract de publicitate, motiv pentru care redacția a refuzat colaborarea. Refuzul a atras, însă, după sine un proces intentat de Mădălin Jorj Mihailovici, prin care cere 10.000 euro daune morale.
Pentru a afla poziția Veolia Environment referitor la aspectele amintite mai sus, redacția noastră a transmis o scrisoare lui Antoine Frerot, CEO Veolia, și lui Laurent Obadia, director de comunicare Veolia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here