PSD și ALDE au organizat marți, 8 mai, o conferință comună de presă în care au discutat, printre altele, și despre problemele de la Clubul Sportiv Municipal. Viceprimarul Cristian Ganea, alături de consilierii locali George Botez și Ștefan Dănescu, au acuzat mai multe nereguli grave din cadrul CSM Ploiești.

Citește și: VIDEO. PSD și ALDE acuză probleme grave în primăria Ploiești: CSM a cheltuit într-o lună bugetul pentru tot anul

George Botez și Ștefan Dănescu, ambii membri în Comitetul de Coordonare al CSM Ploiești, au declarat că au descoperit că la CSM s-a cheltuit într-o singură lună bugetul pentru anul 2018. În plus, cei doi au susținut că degeaba se dispun măsuri în cadrul Comitetului, pentru că ulterior conducerea clubului nu le pune în aplicare.

Citește și: VIDEO. George Botez: “Domnul secretar și-a dat demisia pentru că a fost forțat să acorde o viză. Adrian Dobre este un canibal administrativ”

Silviu Crângașu a reacționat astăzi și a declarat că bugetul CSM a fost votat greșit de către consilieri, care au tăiat din bugetele secțiilor, fără a ține cont de urmări. În plus, Silviu Crângașu a spus că nu poate pune în aplicare toate deciziile Comitetului de Coordonare, pentru că ar însemna “să se arunce cu capul în perete” și să comită ilegalități. În plus, spune că decizia finală îi aparține lui, directorului, iar Comitetul de Coordonare dă mai mult niște “recomandări”.

“Deciziile le ia directorul, sunt recomandări spre implementare alea, nu sunt decizii. Că dacă ai o decizie, semnezi și ți-o asumi. Nu sunt decizii, deciziile le ia directorul. Directorul își asumă. Nu e normal așa? Atunci nu mai avem director…

Nu spun că nu s-a găsit nimic bun din ce au recomandat ei. Haideți să vă spun cum stau lucrurile. În ziua în care eu am venit că mi-a prelungit mandatul domnul primar, s-a organizat, nu știu cine a convocat, ședință a Comitetului de Coordonare. Eu eram de trei ore la muncă și nu știam ordinea de zi și s-au cerut niște implementări pe care nu aveam faptic timp să le pun la dispoziție.

A doua oară a fost o ședință convocată de domnul viceprimar Ganea în care se discuta vizavi de oportunitatea, analiza spre avizare a rectificării bugetare pentru că nu ajungeau banii la contractele pentru activitate sportivă și nu cum s-a înțeles eronat în ședința de consiliu local, că nu ajungeau banii de salarii.

Eu spun că salariile se pot da, mâine se iau salariile, nu avem probleme din acest punct de vedere, al plății salariilor angajaților. Avem probleme datorită disfuncționalității create prin ajustarea sumelor alocate secțiilor sportive, pentru buna desfășurare a activității. La baschet de exemplu s-au luat 150.000 lei și s-au dat la gimnastică. Or, acel buget fiind construit pe un business plan, normal că avem un deficit de 150.000 lei la acea secție. S-a respectat prevederea bugetară de anul trecut la baschet.

Voi face o conferință de presă cât de curând cu acceptul domnilor consilieri și vă voi sta la dispoziție cu foarte multe acte și dovezi, documente care să lămurească aceste intrepretări, din punctul meu de vedere, neconforme cu realitatea. Sunt lucruri cu care ne confruntăm datorită faptului că nu au fost sumele necesare alocate bunei desfășurări la activitățile sportive, ținând cont că și bugetul consolidat al municipiului Ploiești a avut de suferit la începutul anului, toate segmentele, dacă e să o luăm, SGU, TCE, CSM, Teatru, toți am trecut printr-o purificare astfel încât să ne încadrăm, să avem un buget cât de cât puțin diminuat, astfel încât să nu ne confruntăm cu o criză. În ideea asta am parcurs de trei ori bugetul Clubului Sportiv Municipal, iar cum am spus și în ședința precedentă din Consiliul Local, au fost anumite cazuri în care la secțiile sportive s-a tăiat fără a avea un studiu de impact. Deci tai, fără să analizezi ce îmi afectează din buget și în ideea asta o să doresc să vă explic cum s-a ajuns la această situație.

Prin Regulamentul de Organizare și Funcționare al Clubului Sportiv Municipal, Comitetul de Coordonare coordonează și îndrumă activitatea. Dar decizia o ia directorul. Au fost decizii care s-au implementat, dar sunt unele care țin de lege, eu o să vă dau un exemplu cu Clubul Sportiv Petrolul, când o să discutăm cum stau lucrurile. Nu pot să mă duc, da, hai să fac așa, dar văd ce repercursiuni are măsura care mi-a fost recomandată, pentru că nu pot să mă duc cu capul în perete și pe urmă legea să mă sancționeze pe mine ca și instituție. Hai să facem asta, dar eu când vreau să o implementez mă gândesc și la repercursiunile legale care ar putea decurge împotriva mea datorită unei aplicări eronate a acelei recomandări. Trebuie să-i găsesc calea legală, calea de negociere, sunt lucruri pe care nu pot să le fac, nu e firmă privată, sunt bani de stat, sunt relații ale unei instituții de stat cu terți, cu firme private, cu firme de stat și toate lucrurile acestea trebuie luate în calcul. Sunt de acord, sunt multe lucruri și o să vă povestesc ce s-a făcut bun până acum bun la CSM și care au fost măsurile pe care le-am luat până în momentul de față, dar vreau să nu mai creez discuții, cum au fost că am convocat o ședință fără să anunț, vreau să am și acceptul Comitetului de Coordonare să pot să vă spun, ca să nu existe, pot să spun eu așa, o interpretare cum că aș avea o atitudine revanșantă. Nu, vreau lucrurile să fie lămurite, că nu am alt interes decât ca sportul să meargă. Nu mă interesează altceva. Cu orice risc, vreau ca Ploieștiul să revină acolo unde îi este locul în plan sportiv, nu mă interesează altceva.”, a declarat Silviu Crângașu, directorul CSM Ploiești, pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here