Părintele unui elev al școlii Sf. Vineri din Ploiești a alertat, joi, autoritățile, după ce băiatul său a primit prin programul guvernamental un corn plin cu mucegai. Bărbatul susține că a fost șocat să vadă pe spatele cornului o pată de culoare verde, ceea ce înseamnă că produsul era alterat. Din fericire, copilul nu a apucat să muște din corn.

Vezi aici ce a povestit bărbatul!

Tatăl copilului a dus cornul la analize la Direcția Sanitar Veterinară Prahova, iar directorul instituției spune că este puțin probabil ca acest corn să fi fost distribuit mucegăit, dat fiind faptul că fusese ambalat cu o seară înainte.

“Este la noi în laborator, a fost adus ieri după-amiază. Nefiind un produs ambalat sau sigilat în ambalajul inițial al producătorului, prezintă dubii, adică chiar bărbatul a declarat că nu a adus produsul sigilat în ambalajul în care a fost produs și livrat de către producător. Acum așteptăm să vedem rezultatul de la noi. Acesta termen era în termen, era valabil până pe 19 și este foarte puțin probabil dacă a fost făcut cu o noapte înainte să mucegăiască în câteva ore.”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova, pentru ziarul Incomod.

Întrebat dacă va fi verificată și societatea care produce cornurile pentru elevi, Terecoasă a declarat:

“Condițiile sunt foarte bune, noi știm firma, din momentul în care s-a înscris la licitație noi am mers și am văzut firma, știm ce se înregistrează, nu este o problemă. Nu este o firmă “de casă”, este o firmă mare care vinde cantități mari de produse de panificație și patiserie, nu au fost probleme din acest punct de vedere. Din câte am înțeles, producătorul ar fi Oltina, în programul “Lapte și Corn” sunt mai multe, două-trei firme care produc. Dar după ce avem buletinul de analiză stabilim atunci măsurile și ce trebuie făcut în continuare. Deocamdată este băgat în lucru și așteptăm rezultatul buletinului de analiză.”, a mai spus Mihai Terecoasă, directorul DSV.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a declarat că până la această oră instituția nu a fost sesizată despre acest incident, dar că în funcție de rezultatul analizei de la DSV se poate demara o anchetă.

Citește aici declarația lui Bogdan Toader, președintele CJ Prahova!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here