Primăria Ploiești i-a decontat cheltuieli de transport directorului economic Viorel Boștină în cele trei luni cât a lucrat! Nu ar fi nimic în neregulă, dacă Boștină s-ar fi dovedit un adevărat profesionist așa cum îl lăuda primarul Adrian Dobre înainte să-l aducă. În schimb, Boștină a fost director trei luni, timp în care pe lângă salariu primăria a avut și altfel de cheltuieli pentru acesta, și la prima contră cu primarul Adrian Dobre pleacă din funcție fix în perioada în care se lucrează la bugetul pentru anul 2018, iar prezența unui director economic este extrem de importantă.

De parcă în primărie sau în tot orașul nu s-ar fi găsit un profesionist care să poată fi director economic, Dobre l-a adus în luna octombrie pe Viorel Boștină, de la București. Să presupunem că acesta era într-adevăr cel mai profesionist din domeniu și atunci merita efortul ca pe lângă salariu, primăria să suporte și alte cheltuieli pentru ca Boștină să se poată prezenta la serviciu.

Potrivit unor surse din primărie, inițial Boștină a cerut locuință de serviciu. După ce ar fi refuzat mai multe variante, ba că locuința nu e mobilată, ba că nu-i conveneau alte aspecte, directorul economic ar fi cerut să-i fie decontat transportul de la București la Ploiești, lucru care s-a și întâmplat. Printr-un răspuns remis de primăria Ploiești redacției noastre pe data de 21 decembrie (foto sus), în luna octombrie Viorel Boștină a decontat la primărie pentru transport suma de 1.330 lei.

Nu ar fi fost o sumă mare dacă omul chiar ar fi fost un profesionist care ar fi pus primăria pe făgașul corect, ținând cont de importanța Direcției Economice, care avizează toate plățile și gestionează încasările. Numai că angajații primăriei s-au plâns în repetate rânduri de aptitudinile lui Boștină, ba chiar au acuzat că o fostă angajată ieșită la pensie a fost chemată să lucreze bugetele în locul lui Boștină.

Citește și: Fostă angajată a primăriei Ploiești, obligată să lucreze la buget?! Actualul director: “Eu nu le știu pe toate, eu încerc să mă familiarizez cu problemele”

Numai că Dobre a adus un om care după ce a încasat trei luni salariu și bani de transport, pleacă. Și asta pentru că, potrivit surselor din primărie, cei doi nu s-au mai agreat după scandalul de la TCE. Când primarul Dobre a întrunit trei ședințe de Consiliu Local pentru votul proiectului privind virarea banilor către operatorul de transport, Boștină a spus în timpul ședinței că nu este necesar nici votul consiliului, nici viza CFPP, ci că ar fi suficient ca primarul să dea o dispoziție și să își asume astfel răspunderea. Dar cum Dobre fix asta dorea probabil, pasarea responsabilității, replica lui Boștină a pus capac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here