fbpx
luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Directorul financiar al Maternității din Ploiești, condamnat în dosarul angajărilor pe șpagă. Cât era ”decartajul” pentru un post de asistentă

Citește Și

- Reclamă -

Directorul financiar al Maternității din Ploiești, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind angajările pe șpagă în plină pandemiei

Daniel Cristian Petrică a fost gsit vinovat de luare de mită. Pedeapsa a fost dispusă de Tribunalul Prahova în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției.

- Reclamă -

În plus, directorul finanicar a fost trimis să muncească în folosul comunității pentru 80 de zile la Administraţia Parcului memorial „Constantin Stere” din Ploieşti sau în cadrul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană S.R.L. Ploieşti, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Prahova.

Totodată instanța a dispus confiscarea sumelor de bani primite de Petrică Cristian cu titlu de mită (19.888 de lei).

Sentința Tribunalului Prahova, din data de 23 februarie 2022, nu este definitivă, însă, fiind vorba despre un acord de recunoaștere, este puțin probabil ca soluția să mai fie contestată la Curtea de Apel Ploiești.

- Reclamă -

Cristian Petrică a fost deferit justiției de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova după ce a fost denunțat că a cerut bani de la mai multe persoane care au dorit să se angajeze la Maternitatea din Ploiești. Șpaga pentru angajare era în valoare de 1000 de euro de persoană.

În plus, Petrică a profitat de funcția sa pentru a beneficia gratuit de serviciile unei societăți de contrucții care făcea amenajări în saloanele spitalului. Astfel, potrivit acordului de recunoaștere, angajați ai societății de construcții  au lucrat în mod gratuit la renovarea casei directorului financiar al Materinității Ploiești. Cristian Petrică a beneficiat gratuit inclusiv de materiale necesare lucrărilor de modernizare a locuinței personale, dar și de un aparat de aer condiționat, potrivit unor surse judiciare. Deși se presupune că valoarea acestor lucrări și materiale este mult mai mare, procurorii nu au putut evalua serviciile primite cu titlu gratuii decât la suma de 10.000 de lei.

Fostul soț al prietenei apropiate directorului finanicar este cel care a depus denunțul la Parchet. Inițial, denunțătorul a reclamat doar șpăgile pe care le primea Petrică pentru a angaja asistente la spital, dar ulterior, anchetatorii au descoprit și afacerea profitabilă de pe urma căreia directorl financiar a reușit să-și renoveze casa.

În urma denunțului, procurorii au dispus supravegherea tehnică a suspecților, iar discuțiile surprinse au confirmat reclamația depusă de denunțător. Așa s-a aflat că angajările la Maternitate se făcea ”tot cu decartaj, nu….nimic pe degeaba”. În plus, directorul finanicar nu accepta deloc o negociere a sumei în vederea nagajării, supărându-se atunci când primea 4000 de lei în loc de 1000 de euro, așa cum fusese stabilit, cerând ulterior diferența de bani care lipsea din plic.

- Reclamă -

Descoperirea de către porcurori a relațiilor nelegale dintre directorul finanicar al spitalului și reprezentantul societății de construcții a dus la abandonarea lucrărilor de modernizare din maternitate.

Directorul și-a recunosct fapta, și a acceptat să returneze banii luați cu titlu de mită.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și muncă în folosul comunității, instanța penală a Tribunalului Prahova i-a interzis lui Daniel Cristian Petrică să mai ocupe funcția de director financiar-contabil în cadrul unităților sanitare publice  pentru o perioadă de doi ani.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Video – PNL vrea să mărească prețul la gigacalorie în Ploiești

Prezent la întrunirea consilierilor județeni, pentru a cere lămuriri în legătură cu subfinanțarea Ploieștiului, primarul Andrei Volosevici a fost...
Sari la conținut