fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Directorul medical al Spitalului Județean Ploiești: „sunt pacienți care stau cu zilele pe hol”

Citește Și

- Reclamă -

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Sebastian Toma, spune că sunt pacienți care așteaptă cu zilele pe holurile spitalului, dar dă vina pe celelalte spitale, unitățile suport Covid, care deși ar trebui să primească pacienți, nu fac acest lucru.

Reamintim că ziarul Incomod a prezentat cazul unui ofițer de poliție care a stat toată noaptea pe unul dintre holurile spitalului, fără mâncare sau apă, într-un scaun cu rotile, pentru a primi concediu medical. Potrivit protocolului stabilit de autorități, pentru a beneficia de medical, oamenii trebuie să se interneze 48 de ore într-un spital. Tânărul confirmat pozitiv covid, dar asimptomatic, a fost trimis de DSP la Spitalul Județean, unde i s-a spus că nu sunt locuri de internare, dar că dacă pleacă acasă în izolare nu mai poate beneficia de concediu medical. A stat pe un hol al spitalului de luni, de la ora 16.00, până în această dimineață, când a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Însă, a spus că alți oameni așteptau pe același hol încă de pe data de 28 august, în condiții inumane. Citește detalii aici!

- Reclamă -

Dr. Sebastian Toma, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a precizat că unitatea de primiri urgențe este sufocată în fiecare noapte, iar medicii nu pot face mai mult pentru că atât le permite spațiul pe care îl au la dispoziție.

„Azi-noapte s-au prezentat în UPU (n.r. Unitatea de Primiri Urgențe) 57 de persoane, dintre care 20 pozitivi. În izolatorul de la UPU avem doar 17-18 locuri maxim. În aceste condiții, este evident că pacienții care vin sunt nevoiți să rămână și pe hol până se eliberează un pat sau până le vine rezultatul negativ. Am făcut tot ce a fost omenește posibil, am adus pe holuri canapele, scaune, să aibă oamenii unde să stea, dar mai mult fizic nu avem ce face.

Noi suntem Spital de Urgență, nu spital covid, suntem obligați să tratăm și pacienții care vin și pentru alte afecțiuni, nu doar pentru covid. În aceste condiții, solicităm ca spitalele desemnate unitate suport covid să își mărească capacitatea.

- Reclamă -

De exemplu, la spitalul Câmpina, unde sunt aproximativ 300 de locuri, doar 70 de paturi sunt destinate pacienților covid. Nu știu din ce cauză spitalele din Florești și Breaza nu au primit până acum bolnavi de covid, deși au fost desemnate spitale suport”, a explicat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Sebastian Toma.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Spitalul de Boli Pulmonare Breaza a fost desemnat spital suport Covid și, începând cu ziua de 30.07.2020, funcționează cu un pavilion dotat cu 20 de paturi pentru pacienții confirmați Covid.
    Mulțumesc pe aceasta cale personalului medical, auxiliar medical cât și serviciilor conexe care își fac treaba într-un mod exemplar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut