fbpx
duminică, mai 28, 2023

Directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță, audiat la Poliția Prahova într-un dosar penal

Citește Și

- Advertisement -

UPDATE Surse din cadrul Poliției Prahova au precizat că directorul Rosal Cătălin Ioniță nu a mai intrat la audieri, rămânând la poarta unității, în biroul polițistului de caz intrând doar avocatul acestuia. Ziarul Incomod a solicitat Poliției Prahova informații oficiale despre acest caz, dar până la această oră nu am primit răspuns.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Prahova a efectuat marți, 27 iulie, audieri într-un dosar penal care vizează mai multe societăți care au lucrat cu Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploiești în perioada în care Cezar Stoichiciu era director. În jurul prânzului, la Poliția Prahova s-a prezentat pentru a fi audiat și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, însoțit de un avocat.

- Advertisement -

Ziarul Incomod a solicitat Poliției Prahova informații oficiale despre acest caz, pe care le vom publica în momentul în care vor fi remise.

Reamintim că zilele trecute ziarul Incomod a publicat un articol în care vorbeam despre o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu privire la fapte de abuz în serviciu săvârșite la CSM Ploiești în ceea ce privește achiziții publice în perioada în care Clubul a fost condus de Stoichiciu. La acel moment am publicat un document prin care Parchetul solicita o serie de documente de la CSM Ploiești. În respectivul dosar, procurorul de caz a delegat polițiști de la SICE Prahova să efectueze cercetarea. Citește aici articolul!

Ce legătură există între directorul Rosal Prahova și CSM Ploiești

- Advertisement -
Cătălin Ioniță și Cezar Stoichiciu, fost director CSM Ploiești

Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, are o veche prietenie cu Cezar Stoichiciu, cel care era director al CSM Ploiești în perioada vizată de ancheta de la SICE Prahova. De altfel, o societate controlată de Ioniță, Serviceteam Birotica SRL, a avut mai multe contracte cu CSM Ploiești în acea perioadă.

Serviceteam Birotica SRL apare în acte ca fiind pe numele fratelui lui Cătălin Ioniță, însă, mai multe persoane din anturajul acestora susțin că în realitate firma este controlată de Cătălin Ioniță.

Societatea respectivă a avut contracte de peste 50.000 euro cu CSM Ploiești, bani plătiți pentru mentenanță la aparatele de aer condiționat, imprimante, xeroxuri și calculatoare, într-o perioadă în care instituția era la un pas de un colaps financiar, iar sportivii nu-și primeau salariile. Potrivit unor apropiați ai celor doi, Stoichiciu l-ar fi favorizat pe Ioniță să obțină respectivele contracte. În plus, după ce n-a mai lucrat la CSM, Stoichiciu a fost recompensat de Ioniță cu o funcție la Rosal, unde Ioniță este director.

Tot în birourile de la CSM Ploiești cei doi ar fi încercat să-i fabrice un dosar penal primarului Ploieștiului de la acel moment, Adrian Dobre.

- Advertisement -

Motivul pentru care cei doi puneau la cale arestarea primarului este acela că Dobre începuse să verifice prestarea serviciilor din contractul dintre municipalitate și Rosal și în paralel verifica și evalua activitatea lui Stoichiciu pe care l-a și schimbat din funcție ulterior. Astfel, ambii aveau de câștigat dacă îi fabricau un dosar penal lui Dobre.

Cei doi s-ar fi dus la DNA, de unde au luat un reportofon, cu care apoi s-au înregistrat din greșeală chiar când vorbeau despre ce contracte să mai facă Serviceteam Birotica cu CSM.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu, Adrian Dobre a fost audiat ca martor, împotriva sa nefiind adusă nicio acuzație și neexistând nici măcar o suspiciune de comitere a vreunei infracțiuni.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta