fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Directorul TCE, Alexandri Nicolae: „Nici nu se pune problema de a fi disponibilizați oameni!”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Liderii sindicatului reprezentativ al Transport Călători Express S.A., operatorul public de transport în comun, spun că se tem că salariații societății vor fi dați afară din cauza programului redus de funcționare. Aceștia susțin că după data de 15 mai se va funcționa după un program de vacanță redus cu 20% și că se tem că oamenii nu vor mai fi chemați la muncă și atunci, disponibilizați. Citește detalii aici!

Directorul TCE, Alexandri Nicolae (foto sus), spune categoric că nu s-a pus problema ca oamenii să fie disponibilizați, cu atât mai mult cu cât au deficit de personal iar salariații fac ore suplimentare, și că se va funcționa pe programul de vară, fără ca acesta să fie redus.

- Reclamă -

„Vizavi de punctul de vedere al sindicatului de la TCE, care a și transmis o adresă către conducerea societății, nu confirmăm cele relatate de sindicat și nu înțelegem de ce există această stare de tensiuni vizavi de programul de transport, având în vedere că în niciun caz nu vom face aplicarea unor programe reduse cu 20% față de programele de vară, ci vom aplica programe de vară. Copiii sunt în vacanță școlară în continuare, cu excepția câtorva categorii de elevi care vor învăța doar trei ore pe zi, iar la orele de vârf nu vom reduce cursele și frecvența transportului sub nicio formă.

Totodată, nu vor fi dați oameni afară sub nicio formă, pentru că pentru realizarea acestor programe de vară și în anii anteriori personalul TCE era insuficient și foarte mult personal cumula ore suplimentare în perioada de vară, când ceilalți salariați aveau programate concedii. Nici nu se pune problema de a fi disponibilizați oameni cu astfel de măsuri, noi având ore suplimentare realizate într-un număr foarte mare, tocmai pentru a putea face față programului de transport. Însăși Curtea de Conturi a semnalat acest lucru și am mai făcut niște angajări anul trecut, tocmai pentru a reduce numărul de ore suplimentare la nivelul maxim admis de lege.

De altfel, în perioada următoare avem și foarte mulți salariați, vatmani, șoferi, troleibuziști care, având în vedere că au fost suspendate concediile de odihnă, vor dori să intre în concediu și din nou vom avea deficit de personal, în niciun caz surplus.”, a declarat Alexandri Nicolae pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -

Directorul TCE spune că într-adevăr societatea are în continuare probleme financiare, cu atât mai mult cu cât veniturile au scăzut considerabil în contextul stării de urgență.

„În ceea ce privește veniturile, da, trebuie să recunosc că veniturile societății sunt reduse foarte mult din cauza faptului că mobilitatea urbană a scăzut foarte mult. Noi am avut pe perioada acestei pandemii venituri din surse proprii, de la cetățeni, alții decât categoriile subvenționate, reduse cu 80%. Acest lucru înseamnă că mobilitatea urbană a scăzut foarte mult în folosirea mijloacelor de transport și că foarte mulți oameni, din prevenție, din teamă, folosesc pentru deplasare mijloace de transport proprii și foarte mulți lucrează de la domiciliu. Iar starea de alertă va prelungi și această stare.

Asigurăm cetățenii municipiului Ploiești și sindicatul care își arată această îngrijorare că vom face fluxuri de călători și dacă va fi nevoie vom lua măsurile operative ce se impun.

De asemenea, am corelat programele de transport, astfel încât reducerea să fie echidistantă pe toate tipurile, autobuze, tramvaie, troleibuze. Am sesizat că nu era echidistanță și am creat un program de transport pe timp de vară în care este egalitate. Dacă reduci cu 10% pe timp de vară, nu reduci doar la un tip de transport, reduci la toate la fel, mai ales că la transportul electric, la care reducerea era mult mai mică, capacitățile sunt mult mai mari decât la autobuze. Consider că am reparat acest lucru în echitate, va fi o influență minoră în ceea ce privește frecvențele, sunt influențe de maxim un minut la orele de vârf.

- Reclamă -

Salariile se plătesc la timp, vineri, când sunt programate. Sperăm să trecem cât se poate de bine peste această perioadă care a afectat și TCE, care are venituri foarte scăzute acum.”, a mai declarat Alexandri Nicolae pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut