Radu Adrian Ovidiu, directorul ziarului Incisiv de Prahova, a fost achitat de instanța Tribunalului Buzău în dosarul în care era acuzat de trafic de influență. Decizia magistraților a fost luată la finalul anului trecut, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Reamintim că Adrian Radu a fost cercetat și trimis în judecată în urma unui denunț fabricat de către Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, și de către Cezar Stoichiciu, fost director CSM Ploiești, care după ce a fost schimbat din funcție s-a angajat la Rosal.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Cei doi au pus la cale în biroul directorului CSM arestarea primarului Ploieștiului Adrian Dobre, pentru că acesta nu era de acord cu plata supraevaluată a facturilor emise de Rosal Primăriei Ploiești și în paralel verifica și evalua activitatea lui Stoichiciu pe care l-a și schimbat din funcție.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu, primarul Adrian Dobre a fost audiat ca martor, împotriva sa nefiind adusă nicio acuzație și neexistând nici măcar o suspiciune de comitere a vreunei infracțiuni.

Planul celor doi ne-a fost detaliat de un martor care a asistat la discuțiile dintre cei doi, în sediul CSM.

Concret, Cătălin Ioniță le-a spus procurorilor DNA Ploiești despre un jurnalist din Ploiești cu care directorul CSM, Cezar Stoichiciu, s-ar afla în conflict pe motiv că jurnalistul, Adrian Radu, publicase mai multe articole despre neregulile din interiorul CSM. Ioniță a spus procurorilor că scopul jurnalistului este de a obține bani de pe urma directorului CSM. Procurorii s-au autosesizat și l-au chemat pe Stoichiciu, care la rândul său a făcut un denunț.

Mai multe detalii despre cum cei doi au fabricat denunțul care a dus la trimiterea în judecată a lui Radu Adrian puteți citi aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here