Radu Adrian Ovidiu, directorul ziarului Incisiv de Prahova, a fost achitat de instanța Tribunalului Buzău în dosarul în care era acuzat de trafic de influență. Decizia magistraților a fost luată la finalul anului trecut, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Reamintim că Adrian Radu a fost cercetat și trimis în judecată în urma unui denunț fabricat de către Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, și de către Cezar Stoichiciu, fost director CSM Ploiești, care după ce a fost schimbat din funcție s-a angajat la Rosal.

Cei doi au pus la cale în biroul directorului CSM arestarea primarului Ploieștiului Adrian Dobre, pentru că acesta nu era de acord cu plata supraevaluată a facturilor emise de Rosal Primăriei Ploiești și în paralel verifica și evalua activitatea lui Stoichiciu pe care l-a și schimbat din funcție.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu, primarul Adrian Dobre a fost audiat ca martor, împotriva sa nefiind adusă nicio acuzație și neexistând nici măcar o suspiciune de comitere a vreunei infracțiuni.

Planul celor doi ne-a fost detaliat de un martor care a asistat la discuțiile dintre cei doi, în sediul CSM.

Concret, Cătălin Ioniță le-a spus procurorilor DNA Ploiești despre un jurnalist din Ploiești cu care directorul CSM, Cezar Stoichiciu, s-ar afla în conflict pe motiv că jurnalistul, Adrian Radu, publicase mai multe articole despre neregulile din interiorul CSM. Ioniță a spus procurorilor că scopul jurnalistului este de a obține bani de pe urma directorului CSM. Procurorii s-au autosesizat și l-au chemat pe Stoichiciu, care la rândul său a făcut un denunț.

Mai multe detalii despre cum cei doi au fabricat denunțul care a dus la trimiterea în judecată a lui Radu Adrian puteți citi aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here