Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, s-a întâlnit joi, la sediul municipalităţii, cu directorii unităţilor de învățământ preuniversitar  pentru a discuta soluţiile concrete în vederea deschiderii noului an şcolar, în condiţii de siguranţă pentru copii şi cadrele didactice.

La această reuniune au participat şi prefectul judeţului Prahova,  Cristian Ionescu, precum şi inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Prahova,  Constantin Pisău.

În cadrul discuţiilor, primarul Dobre le-a cerut directorilor școlilor să consulte părerile   părinților pentru a găsi cea mai bună variantă pentru ca orele să se desfășoare în condiții de siguranță pentru elevi.

„Am avut astăzi o întâlnire cu directorii unităților de învățământ din Municipiul Ploiești, pentru a lua împreună măsurile necesare ca noul an școlar să înceapă în condiții de siguranță pentru copiii noștri. La întâlnire au participat și prefectul Cristian Ionescu și inspectorul general Constantin Pisău.

S-au discutat mai multe scenarii referitoare la începerea școlii, iar solicitarea mea a fost ca părinții să fie consultați pentru stabilirea variantelor. De asemenea, am discutat despre modalitatea de accesare a fondurilor europene pentru achiziția de echipamente IT (tablete, laptopuri) și materiale sanitare. Primăria Municipiului Ploiești alocă banii echipamentelor necesare derulării lecțiilor în sistem mixt și online, în condiții bune, dar și pentru produsele de igienă și protecție, în funcție de nevoile fiecărei unități de învățământ”, a declarat, în acest context, primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here