Un accident grav a avut loc în această dimineață în comuna Plopu. Un podeț de peste pârâul Bucovel a cedat în timp ce peste el treceau aproximativ 20 de persoane. 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, la fața locului venind opt echipaje ale Ambulanței și ale SMURD-ului.

Vezi aici galerie foto de la fața locului!

Teodor Marin, viceprimarul comunei Plopu, care la momentul accidentului se afla pe podeț, alături de staff-ul său de campanie, îl acuză pe primarul Adrian Bălănescu pentru starea în care era puntea, spunând că podețul a fost reabilitat acum trei ani, dar cu toate acestea era într-o stare deplorabilă.

“Aș vrea să-i reamintesc domnului primar că este foarte folosită puntea aceea și este singura cale de acces când sunt inundații în localitate. Puntea este folosită de oameni, puteau trece pe acolo invitații de la o nuntă, de la un botez, puteau trece copii… Puntea este foarte folosită de cei care merg în stație și trec pe acolo. Cei răniți astăzi erau din staff-ul meu de campanie, eram și eu acolo și m-am lovit destul de rău. Acea punte a fost reparată de fratele unui consilier local acum trei ani. Eu am pus în vedere această chestiune de mult, cu privire la siguranța oamenilor care trec pe acolo. Niciodată nu am fost ascultat, de câte ori am vrut să spun ceva, să ridic această problemă, am fost dat afară din ședința de consiliu local. Cu 15.000 lei puntea se putea repara fără probleme. Nu mai știu sigur, dar acum trei ani când a fost făcută parcă s-au dat 20.000 lei pe lucrare, fără licitație, pentru că la noi nu se lucrează cu așa ceva, face primarul cu cine vrea el. Puteau fi copiii de la școală cei care treceau pe acolo, oricui i se putea întâmpla așa ceva”, a declarat viceprimar Teodor Marin.

În replică, Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu, spune că acum trei ani nu a fost vorba de o reabilitare completă, iar acest lucru era prevăzut în buget să se întâmple anul acesta.

“Domnul Marin Teodor a fost președinte de recepție la lucrările de acum trei ani, așa că nu voi intra în această polemică urâtă înainte de alegeri. La momentul respectiv nu a fost vorba de o reabilitare completă, ci s-au făcut intervenții doar la scândura punții. Vreau să spun un singur lucru, aceea este o punte pietonală, un grup de 30 de persoane s-a oprit să facă o poză de grup, care mi se pare un lucru normal, numai că s-au oprit la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. Din auzite, am înțeles că un băiat mai glumeț din grupul acela a făcut un pic de balans la acea punte și de acolo s-a desprins o țeavă și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Eu am mers la spital, la fetița de 17 ani, am vorbit cu doamna doctor și mi-a spus că nu este foarte grav, că o va opera mâine dimineață. Am mers și la Spitalul Județean și am vorbit cu ceilalți doi pacienți care au rămas internați pentru câteva ore și am înțeles că este totul stabil și că le va da drumul acasă. Sufletește vă spun, ca și primar, ca și om de familie, am copil acasă, pentru mine personal a fost o tragedie. Aveam proiectați banii din bugetul local pentru anul acesta să o reabilităm. Dar după cum știți, banii sunt cheltuiți pe semestre, nu toți odată, lucrarea urma să fie făcută până în toamna acestui an.”, a declarat primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here