30 de milioane de pastile de iodură de potasiu sunt distribuite în toată țara, la Direcțiile de Sănătate Publică, activitate ce va fi finalizată săptămâna aceasta. Ulterior, pastilele vor putea ajunge la populație, în caz de necesitate, și prin intermediul medicilor de familie, a explicat Alexandru Rafila (foto sus), ministrul Sănătății, scrie g4media.ro care citează Agenția de presă Rador.

Ministrul Sănătății a accentuat că utilizarea acestor comprimate se face doar la recomandarea expresă a autorităților, în cazul unui incident nuclear.

„Fabricaţia a fost încheiată de către compania Antibiotice Iaşi. Deja, 20 de milioane din cele 30 de milioane de comprimate produse au ajuns la Direcţiile de Sănătate Publică şi întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora până la sfârşitul acestei săptămâni” , a afirmat Rafila.

La ora actuală de realizează o evaluare și o cartografie a persoanelor pe grupe de vârstă, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a mai precizat ministrul Sănătății.

Iodura de potasiu nu trebuie luată decât în cazul unei recomandări exprese din partea autorităţilor, într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here