DNA l-a trimis vineri, 18 decembrie, în judecată pe Alin Țucmeanu, fost director adjunct la Autoritatea Rutieră, potrivit unui comunicat de presă. Procurorii îl acuză că a rămas în funcție, deși fusese condamnat penal în alt dosar de corupție.

Urmărirea penală începuse în 2 noiembrie, când DNA l-a pus sub controlul judiciar pentru 60 de zile pentru infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale.

G4Media.ro a scris în exclusivitate în mai 2019 că fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății în guvernarea Ponta, Alin Țucmeanu, condamnat definitiv pentru complicitate la dare de mită în aprilie, este în continuare director general adjunct la Autoritatea Rutieră Română. El susținea la acel moment că va demisiona din funcție în momentul în care va primi hotărârea motivată de la instanța care l-a condamnat definitiv la începutul lunii aprilie.

Procurorii DNA au disjuns cauza față de Aurelia Surulescu, director general al Autorității Rutiere Române, pentru abuz în serviciu.

În aprilie 2019, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat definitiv pe Țucmeanu Alin Iulian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here