DNA a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general dosarul Ghiţă-Ponta-Blair pe data de 13 februarie 2019, se arată într-un răspuns al DNA pentru G4Media.ro.

„Au fost înaintate Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie un număr de cinci dosare, din care patru au fost solicitate «în interesul soluționării unei cauze penale», iar unul spre consultare. Cauzele respective au fost înaintate în original și nu este stabilit vreun termen de returnare a acestora”, a arătat DNA pentru G4Media.ro.

Celelalte dosare DNA solicitate “în interesul soluționării unei cauze penale” ar avea legătură tot cu Ghiţă şi Cosma, iar cel de-al cincilea, înaintat „spre consultare”, ar fi dosarul lui Adamescu jr, potrivit surselor G4Media.ro.

Oficiali ai DNA au precizat pentru G4Media.ro că dosarele respective au fost înaintate Secției, urmând să fie restituite.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti la data de 6 septembrie 2016. Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebastian Ghiţă pentru „spălare de bani”. (Detalii aici)

DNA Ploieşti reclama faptul că Ghiţă ar fi finanţat cu 220.000 de euro vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair în 2012 cu scopul de a-i crea imagine şi capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, în contextul alegerilor europarlamentare şi generale din acel an. S-ar fi eludat astfel legislaţia finanţării campaniilor electorale. Totul ar fi fost justificat legal sub forma unor contracte între oamenii lui Ghiţă şi un ONG apropiat de Ponta, care a organizat vizita lui Blair. În schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta l-ar fi lăsat pe Ghiţă să candideze din partea PSD într-un colegiu bun, aşa că acesta a ajuns în Parlament fără emoţii.

 

Citește mai departe pe www.g4media.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here