Când e să apară semne, apar. N-o dăm în misticisme, dar în viață, nu există coincidențe. Ieri, în plenul senatului, marele tenisman Ilie Năstase, care fie vorba între noi, de când e în politică se comportă ca un băiat de mingi care a sărit gardul la Wimbledon, i-a oferit un ditamai drapelul senatoarei ”Greva-n foame” Cristiana Anghel. Tocmai după ce ce proiectul de lege iniţiat de senatoare, referitor la reintroducerea insultei şi calomniei în Codul penal, a fost respins de plenul  Senatului. Și nu se știe din ce cauză, i-o fi tremurat mâna ”generalului” Năstase, o fi fost sala în pantă, cert e că steagul sprijinit de scaunul duduii a remarcat că există gravitație și i-a căzut în cap. Din fericire pentru steag și pentru domnul Năstase, drapelul patriei nu a întâlnit niciun organ vital așa că nu s-a lăsat cu sânge.

Ilie Năstase a declarat după crudul incident că a vrut să-i dea acest steag senatoarei pentru că este un patriot și singura care merită steagul ăsta. Probabil scara de valori a unui tenismen e mai degrabă un fileu de valori, dar să trecem mai departe. Îmbărbătată de atacul mișelesc al drapelului, ex grevista foamei a declarat că n-a pățit nimic și că e precum pisica, are nouă vieți care-i bat în pieptul de aramă.

Prin urmare, nepatrioții neamului pot răsufla neușurați.

După care, văzând bruscul interes al presei, Cristiana Anghel a trecut la atac la firul ierbii precum un pilot kamikaze nervos că și-a adus aminte că a lăsat fierul de călcat în priză. Așa că a băgat spaima în jurnaliști mai ceva ca Ciuma lui Caragea. “Ştiţi ce fac? Dau pe unul în judecată de la voi, da’ nu-l dau ca să-l dau, dau ca să pot să am posibilitatea să mă duc la Curtea Constituţională. (…) Curtea o să spună, bă sunteţi tâmpiţi, am două decizii în care spune că trebuie să puneţi în acord cu Constituţia. O să vin cu decizia Curţii şi o să fie obligaţi să facă lucrul acesta, cum au făcut-o şi cu cele 30 de articole ale Codului Penal, declarate neconstituţionale”, a spus Anghel. Dacă e să nu dai ca să dai, dar dai (ziceți asta repede fară să vă bâlbâiți), mă ofer eu pe post de guinea pig. Trimiteți-mi citația pe adresa ziarului că vreau și eu să văd capitala și un drum la tribunal ar fi motivul perfect.

Cât despre reintroducerea insultei şi calomniei în Codul penal, a noastră senatoare va mărșălui precum ăia 300 de spartani în Camera Deputaților. ”E primă cameră, mă duc la Zgonea, la Camera Deputaţilor, să vezi ce-o să treacă acolo precum acceleratul, exact cum a trecut legea domnului cu defăimarea, că aia a putut să fie votată că era clar pe o chestie. Asta, când e vorba de orice om… ” s-a pisicit dânsa la presă.

Acuma, e dreptul pisicii, pardon, senatoarei să facă pe inter regio la deputați. Dar după, când o să întrebe vreun ziarist un deputat despre ce s-a întâmplat, s-ar putea ca răspunsul să fie ca în Topârceanu: ” – Ce sa fie? Nu-i nimic,/ A trecut Acceleratul…”. Miau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here