Ieri a fost o ședință de Consiliu Local. Unde se încerca salvarea societății de transport în comun. Dar surpriză, proiectele de pe ordinea de zi aveau aviz negativ. De la Direcția Juridică și, de ce ne mai miră, de la Direcția Economică unde șefă este Nicoleta Crăciunoiu. În încercarea de a mai salva ceva pe ultima sută de metri, primarul Dobre a cerut explicații despre avizele negative. Ce este cu ele, de ce, cum etc, etc. Puteți vedea AICI tot circul (de la minutul 16).

Moment în care Nicoleta Crăciunoiu, spre surprinderea tuturor celor prezenți, a declarat că nu e obligată să dea explicații la presiunea sălii. E adevărat că angajații TCE erau prezenți la ședință, dar explicațiile îi erau cerute de primarul Ploieștiului și de consilierul George Botez, președintele de ședință, sal chiar stătea cuminte. De uimire, probabil, auzind ce spune șefa Direcției Economice.

Cei doi s-au cam enervat și au început un dialog mai ”tare” cu Nicoleta Crăciunoiu. Care mai nou e și la conducerea sindicatului angajaților din Primăria Ploiești, deci e un fel de Jimmy Hoffa cu fustă. Sau cel puțin așa se crede dată fiind atitudinea.

Ca și atitudinea lui Adrian Dobre și George Botez. Trebuiau pe loc să-și dea demisia, să plece la o bere și să-i zică Nicoletei: ”Ai comanda. Ultimul care pleacă să stingă lumina”.

E de înțeles că direcțiile din Primăria Ploiești să se pronunțe în legătură cu legalitatea sau ilegalitatea anumitor aspecte. Dar nu e de înțeles atitudinea asta cu ”e ilegal” și gata, mergem la o shaorma cu de toate. Nu cred că activitatea angajaților din aceste direcții este de a sta cu fundul pe scaun și de a plimba hârtii. Activitatea lor ar trebui să fie aceea de a găsi soluții la niște probleme care să intre în legalitate. Și ei se comportă ca și cum ar descoperi acuma roata și focul. Alte municipii n-au problema asta, numai la noi, iar dacă o întrebi pe Nicoleta Crăciunoiu, o să-ți spună că e ilegal ca soarele să răsară de la Est.

Deja e un fel de pantomimă. Adrian Dobre și consilierii locali se uită urât, direcțiile din primărie le întorc privirea și toată lumea se iubește până la moarte. Cea mai bună soluție este să punem lacăt pe tot și toate și să emigrăm în Uganda. Cred că nu e ilegal. Sau da, doamna Crăciunoiu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here