O prahoveancă acuză că i-a fost rupt un deget de la picior în urma unei operații despre care susține că a fost făcută greșit la centrul medical Sanconfind din Poiana Câmpina.

Femeia a plătit pentru o operație de Hallus Valgus, în termeni populari “monturi” la picior. În urma intervenției, însă, acuză că s-a ales cu un deget de la picior rupt și cu un altul operat greșit.

“În data de 16.02.2022 am fost la Spitalul Sanconfind din Poiana Câmpina unde am fost operată de “Hallus Valgus” picior stâng și “osteodoză și tenotomie tendon exterior”, de către medicul ortoped Albu Viorel.

În data de 19.04.2022 am fost la ultimul control. Aveam dureri mari, iar degetul doi rămăsese într-o poziție nefirească și nu mă puteam încălța cu nimic, nu puteam merge normal.

În urma radiografiilor făcute, medicul a constatat că halucele (n.r. degetul mare de la picior) este rupt, iar degetul doi nu este operat corect. Mi-a propus o nouă intervenție chirurgicală pe care am refuzat-o.

Domnul doctor Albu mi-a spus să revin cu un telefon după două săptămâni (timp în care să se gândească la o altă soluție), dar a uitat de mine.”, a scris femeia în plângerea pe care a depus-o la Colegiul Medicilor Prahova.

De atunci, spune că a avut dureri atât de mari, încât a fost nevoită să meargă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Pe 23 aprilie, când a ajuns la Urgențe, medicii de gardă i-au făcut o nouă radiografie și au constatat aceleași lucruri: degetul mare de la picior este rupt, iar al doilea deget are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, explică femeia.

“L-am contactat cu greu pe medicul Albu Viorel și mi-a spus că mă va suna dumnealui în 2-3 săptămâni, când va găsi un loc.

Operația a fost făcută incorect. Eu am dureri mari și nu pot să mă încalț normal. Nu pot să merg normal după trei luni.”, mai spune femeia.

Operația a costat-o aproximativ 4.000 de lei. Acum, dacă vrea să își găsească dreptatea, femeia mai trebuie să plătească minim încă pe atât.

Colegiul Medicilor Prahova a redirecționat plângerea făcută de ploieșteancă la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Într-un răspuns furnizat redacției noastre, DSP Prahova ne comunică faptul că sesizarea “în ședința din 24.05.2022 a fost prezentată medmbrilor comisiei. În continuare, se aplică procedurile prevăzute de Ordinul Ministrului Sănătății Publice nr. 1343/2006 (pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a comisiei de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis): desemnarea expertului medical, trimiterea documentelor necesare expertizei, elaborarea raportului de expertiză, emiterea deciziei etc”.

În paralel, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis un răspuns și femeii, prin care o informează că pentru o expertiză medicală trebuie să plătească onorariul expertului în valoare de 3.000-4.000 lei, în funcție de complexitatea cazului și gradul profesional al expertului.

Art. 2 din Ordinul Ministerului Sănătății Publice nr. 1356/2006 prevede că:

Articolul 2. Onorariile pentru serviciile prestate de către experţii medicali, menţionate în anexă, se stabilesc în raport cu complexitatea cazului expertizat şi sunt suportate de partea interesată.

Prin urmare, potrivit Legislației în vigoare, dacă femeia vrea să își găsească dreptatea, trebuie să mai plătească încă o dată cât a plătit pe operație, fără a avea, însă, nicio garanție că viitoarea expertiză va stabili faptul că doctorul Viorel Albu se face vinovat de malpraxis și, implicit, că își va recupera banii.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere și din partea reprezentanților spitalului Sanconfind, dar până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Mai jos vedeți o galerie foto cu piciorul femeii înainte și după operația făcută la Sanconfind. Atenție! Imagini cu caracter explicit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here