Consiliul Județean Prahova se reunește, vineri, în ședință extraordinară, pentru a vota proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2019.

Documentul se referă la repartizarea sumei de 121.311.000 lei, reprezentând cota de 17,5% din impozitul pe venit, a sumei de 234.038.000 lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor în vederea asigurării bugetelor de funcționare, a sumei de 15.633.000 lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru acoperirea diferențelor 2019-2018, și a sumei de 58.548.000 lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în vederea acoperirii cheltuielilor pentru protecția copilului, centrelor pentru persoane adulte cu handicap și însoțitorii sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav, pe unităţi administrativ-teritoriale.

De remarcat este faptul că unele localități figurează, cel puțin în proiectul publicat de Consiliul Județean, cu 0 lei. Este vorba despre municipiul Ploiești și comunele Ariceștii Rahtivani, Blejoi și Brazi. Acestea din urmă sunt renumite pentru bugetele mari pe care le au, datorită operatorilor economici aflați pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale.

În raportul atașat proiectului se arată că “se repartizează prin Hotărâre a Consiliului Județean, pe unități administrativ-teritoriale, cota de 17,50% din impozitul pe venit în sumă de 121.311,00 mii lei, în completarea veniturilor proprii, proporțional cu necesarul stabilit pe total județ, pentru asigurarea unui buget de funcționare de 450 lei/locuitor/an/ județ, dar nu mai mult de 275 milioane lei, pentru municipii – nu mai puțin de 12 milioane lei/an, pentru orașe -nu mai puțin de 6 milioane lei/an, iar pentru comune 1.000 lei/locuitor/an – dar nu mai puțin de 2 milioane lei/an”.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here