Inspectoratul Școlar Județean Prahova a publicat Ghidul candidatului pentru absolvenții claselor a VIII-a, care vor participa, în acest an, la admiterea în clasa a IX-a.

Documentul conține calendarul admiterii 2020 și extrase din metodologie, dar și oferta completă de școlarizare a unităților de învățământ din Prahova care au clase de liceu, profesional sau în învățământul dual.

Pe lângă numărul de locuri disponibile la fiecare specializare în parte, Ghidul precizează și ultima medie de admitere din 2019, astfel încât, în funcție de media de admitere, fiecare candidat să-și evalueze cât mai bine șansele de a ajunge într-o anumită clasă.

Anul trecut, cea mai mare ultimă medie de admitere din Prahova, 9.51, a fost la clasele de Matematică – Informatică (intensiv Engleză) de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești și Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” Ploiești.

Locurile la nouă specializări din Prahova, de la “Mihai Viteazul”, “I. L. Caragiale”, “Al. I. Cuza” și “Nichita Stănescu” au fost ocupate doar de candidați cu medii de admitere peste 9.00.

Ghidul candidatului pentru admiterea 2020, valabil în județul Prahova, poate fi consultat AICI.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here