Procurorii Secției de urmărire penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: ROGOZEA AUREL OCTAVIAN, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor și GEORGIOS (GEORGE) SYRAKAS, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2008, în contabilitatea S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L., al cărui administrator era Georgios (George) Syrakas, s-au înscris operațiuni comerciale fictive, privitoare la derularea unui contract de prestări servicii, care a fost încheiat cu S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L., al cărui administrator era avocat Rogozea Aurel Octavian.

Conform comunicatului emis de Curtea de Apel Ploiești, „S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L. s-a sustras de la plata către bugetul statului a impozitului pe profit în sumă de 104.566 lei și TVA în sumă 124.172 lei, iar S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L. s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 24.237 lei.

Ulterior, prin simularea unor tranzacții reale, aceștia au efectuat operațiuni care nu aveau nicio legătură cu fapte reale, în scopul retragerii de valori financiare de la S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L., săvârșind astfel infracțiunea de spălare a banilor, prejudiciul reținut în sarcina S.C. ALSTOM POWER ROMÂNIA S.R.L. fiind de 777.711,78 lei, iar în sarcina S.C. ISTER INTERNATIONAL COMPANY S.R.L. fiind de 127.242 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Curții de Apel Ploiești.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului în instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here