Sursa foto Facebook

Doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității este pedeapsa pe care a primit-o Rareș Aurelian Onica, agentul de la Serviciul Rutier acuzat că fura din sediul IJP Prahova permisele de conducere pentru a le înmâna, contra unei sume de bani, șoferilor sancționați după ce fuseseră prinși circulând cu viteză excesivă pe drumurile publice.

Ca pedeapsă complementară, polițistului i s-a interzis să mai ocupe, în perioada în care va executa pedeapsa principală, o funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa funcţia de poliţist. Instanța a decis să confiște de la agentul de poliție și suma de 2.000 de lei, bani pe care acesta i-ar fi primit cu titlu de mită de la un șofer.

Dacă pedeapsa va rămâne definitivă, Rareș Onica va munci timp de două săptămâni în folosul comunității la Primăria Ariceștii Rahtivani sau la Școala Gimnazială Nedelea.

Onica a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova la finele lunii aprilie, iar după doar două luni de proces, a și fost condamnat, decizia nefiind una definitivă. Conform unui comunicat remis presei de procurori, agentul de poliție a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită şi a două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

” În fapt, la data de 07.03.2016, agentul de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sustras permisul de conducere emis pe numele lui O.G., aflat în păstrarea Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, în scopul de a i-l restitui în mod nelegal contravenientului. Permisul fusese reţinut pentru o perioadă de 60 de zile, ca măsură complementară, în urma comiterii de către O.G. a unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. În aceeaşi zi, poliţistul a primit de la O.G. suma de 2.000 lei în schimbul restituirii nelegale a permisului de conducere. Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au fost delegaţi să efectueze acte procedurale în vederea întocmirii probatoriului în cauză.”

Polițistul și-a dat demisia din MAI, odată cu demararea urmăririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here