În noaptea de sâmbătă, 23 iunie 2018, a avut loc un incident în urma unui apel la 112 efectuat în jurul orei 23:50 de un tânăr din Băicoi care fusese bătut.

Citește și VIDEO – Bătaie în plină stradă între polițiști și un grup de tineri

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în urma apelului la 112 la fața locului s-a deplasat o ambulanță care a transportat la spital un tânăr care se afla în stare de inconștiență și prezenta multiple plăgi la antebrațul drept, în zona capului și în zona feței. Echipajul de poliție care a venit la fața locului a fost agresat de mai multe persoane în momentul în care a procedat la încătușarea celui care l-ar fi lovit pe tânăr. Cu greu, unul dintre agenți a reușit să solicite ajutor prin stație, iar la fața locului s-au deplasat alte două echipaje de poliție, un echipaj de la Poliția Locală Băicoi și un echipaj de la secția de poliție din Florești. Atât rudele agresorului, cât și alte persoane, s-au manifestat agresiv trăgând violent de polițiști și amenințându-i cu moartea. Unuia dintre agenți i-a fost ruptă uniforma, iar în final pentru a se finaliza încătușarea a fost necesară intervenția trupelor speciale SAS.

Ulterior, agresorul care se afla în stare de ebrietate și fratele acestuia au fost încătușați și transportați la secție.

Iată mai jos punctul de vedere emis de IJP Prahova:

“În seara zilei de 23 iunie 2018, în urma unui apel la 112 în care un tânăr din Băicoi susținea că a fost agresat, trei agenți de poliție s-au deplasat la fața locului, au legitimat persoana reclamată, iar acesta aflat în stare de ebrietate a devenit agresiv fizic și verbal, amenințând agenții. Întrucât rudele tânărului și alte persoane prezente s-au comportat agresiv, s-a solicitat ajutor. La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști și un echipaj de intervenție SAS care au procedat la imobilizarea a două persoane care au fost conduse la secția de poliție unde le-a fost întocmit dosar penal pentru loviri și alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști și plasați în Arestul Poliției Prahova. În cadrul aceluiași dosar și părinții tinerilor sunt acuzați de aceleași fapte.

A doua zi, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, iar procurorul a dispus declinarea competenței către Parchet și schimbarea încadrării din loviri și alte violențe și amenințare în ultraj. Ulterior au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a dispus 30 de zile de arest preventiv pentru fiecare. Toate persoanele care au participat la incident au fost sancționate în baza legii 61/1991 cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei.”, au declarat reprezentanții IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here