Marți, 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Postului Comunal Vâlcăneşti au oprit pentru control, pe D.J. 218, două căruțe care transportau material lemnos nemarcat şi fără documente legale de provenienţă.

În urma primelor verificări, cei doi căruţaşi au fost identificați ca fiind doi localnici, de 42, respectiv 22 de ani. Materialul lemnos a fost cubat de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slănic, stabilind că în cele două atelaje se afla cantitatea de 0,780 m.c.

La fața locului au sosit și doi bărbați și o femeie, rude ale unuia dintre căruțași, au descărcat materialul lemnos din atelaj, încercând să fugă cu căruţa, fără să țină cont de indicaţiile poliţiștilor, însă oamenii legii i-au împiedicat pe aceștia să fugă.

Ulterior, materialul lemnos, atelajele hipo şi harnaşamentele cailor au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi căruțași au fost sancționaţi contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 lei fiecare.

De asemenea, rudele recalcitrante au fost sancţionate pentru faptele lor cu amenzi de câte de 3.000 lei, conform Legii 61/1991.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here