O familie cu șapte copii din Filipeștii de Târg au nevoie de ajutor. Casa lor a fost distrusă de o explozie.

O familie cu șapte copii din comuna prahoveană Filipeștii de Târg a rămas în prag de sărbători de iarnă fără casă, din cauza unei explozii produsă de o sobă supraîncălzită. Mai grav este că dintre cei șapte copii, patru dintre ei au fost răniți de suflul exploziei, iar acum sunt internați cu arsuri pe față și corp.

Deflagrația a avut loc în seara de duminică, 24 noiembrie, în jurul orelor 18.00, când patru dinte cei șapte copii erau acasă.

Ei stăteau în ultima cameră. Am auzit bubuitura, am oprit televizorul și i-am auzit pe ăștia marii cu țipete << Haide, că arde casa>>. M-am dus în cameră și lumina era stinsă. Eu așa i-am învățat, în caz de incendiu, opriți orice sursă de incendiu. M-am dus, am luat o oală cu apă și am aruncat…Am stins focul. Cei mari și fata se văitau de arsuri”, povestește Daniel Cervinschi, tatăl copiilor.

 

Acesta a precizat că fiica lui, în vârstă de 16 ani, a fost arsă pe față și pe brațe, iar băieții pe mâini și picioare. Mezinul familiei, în vârstă de 12 ani, însă pare să fi suferit cele mai multe arsuri, inclusiv pe față și pe cap.

Explozia nu a afectat structura de rezistență a casei, spun pompierii, însă locuința familiei Cervinschi are nevoie urgentă de reparații. În plus, soba care a provocat deflagrația nu mai este funcțională.

La trei zile de la explozie, doi dintre cei patru copii se află încă internați la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Copilul de 12 ani are arsuri de gradele 1 și 2 pe 10 la sută din suprafața corporală, iar sora lui, în vârstă de 16 ani, are arsuri de gradele 1 și 2 pe 4 la sută din suprafața corporală.

Copiii sunt încă internați la noi. Sunt bine, sunt stabilizați, nu pun probleme. Din punct de vedere al medicației nu au nevoie de absolut nimic”, a explicat Cătălin Vișan, directorul Spitalului de Pediatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here