Doi copii din Comarnic, ambii în vârstă de 14 ani, au fost trimiși în judecată pentru furt calificat după ce au prăduit o casă de vacanță, în repetate rânduri. Hoții minori au fost condamnați printr-o sentință a Judecătoriei Sinaia la măsura educativă a asistării zilnice pe o durata de cinci luni.

Cei doi copii, elevi de școală general, au intrat prin efracție, pe timpul zilei, de patru ori la rând, în interiorul unei case de vacanță din Comarnic de unde au furat tot ce le-a ieșit în cale. Ce nu au putut lua cu ei, au distrus, se arată în actul de acuzare.

Furturile s-a petrecut în zilele de 06.04.2022, 07.04.2022, 08.04.2022 și 11.04.2022, de fiecare dată pe timpul zilei. Casa vizată de cei doi hoți este situată în cartierul Podul lui Neag din Comarnic, era nelocuită în cea mai mare parte din timp, fiind folosită de proprietar doar în vacanțe. Clădirea este izolată, aflându-se la o distanță de aproximativ 40 metri de la poarta de acces, curtea aferentă având aspect neîngrijit, cu vegetație. Acesta a fost unul dintre atuurile pe care s-au bazat cei doi copii atunci când au decis să fure din locuință.

În interiorul demisolului au fost identificate mai multe aparate electrocasnice (cuptor, frigider, boilere) vechi, care au fost mutate de la locul lor, unele fiind demontate și distruse, au constatat polițiștii în timpul cercetării la fața locului. Tot la demisol a fost identificată o încăpere cu destinație de cămară, de unde prorietarul a reclamat lipsa a două sticle de cremă de whisky, fără a putea preciza marca și un număr neprecizat de borcane cu dulcețuri.

De asemenea, au fost identificate mai multe elemente de veselă și alte bunuri din inox sau aluminiu, grupate, pregătite pentru a fi sustrase. Din dormitorul de la parter s-a constatat lipsa unui sistem audio, subwoofer cu două boxe de culoare neagră.

Cei doi copii au reușit să fure totuși, pe lângă sticlele de băturuă și borcanele de dulceață, mai multe bunuri (un sistem audio compus din subwoofer și două boxe marca Logitech X-240; un calorifer vechi; mai multe cabluri rezultate în urma distrugerii rețelei de alimentare cu energie electrică a imobilului și a mai multor aparate electronice și electrocasnice; trei camere de supraveghere

Proprietarul casei a declarat un prejudiciu în valoare  de 28.000 de lei. O parte dintre bunurile furate au fost recuperate de la cei doi hoți, însă nu mai erau funcționale, se arată în documentul citat.

Sentința din 13 ianuarie 2023, prin care cei doi copii au primit ca pedeapă măsura educativă a asistării zilnice pe o durata de cinci luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here