”A fost retrasă plângerea prealabilă ori părţile s-au împăcat” acesta este finalul în zeci de anchete penale în care români din întreaga țară au fost victimele unor escroci din Sinaia care i-au momit cu promisiunea că le vor aduce în țară mașini din Germania. Oamenii naivi au plătit înainte taxa de transport, mii de euro în unele cazuri, dar au rămas și fără mașina mult dorită și fără bani. Deși părțile implicate ajung în fața instanței, șarlatanii reușesc să scape de pedeapsă în ultima clipă tot printr-un șiretlic, profitând de legea permisivă.

Șarlatania din Sinaia merge ca pe roate, iar poliția și procurorii nu o pot opri.

Cei doi escroci din Sinaia profită de apetența românilor de a-și cumpăra mașini second hand din Germania sau din alte țări din Europa, dar nu au posibilitatea de a aduce în țară autoturismul. Printr-un mesaj postat fie pe publi24, fie pe OLX sau pe alte site-uri similare, șarlatanii au atras în capcană zeci de români care au rămas și fără mașină și fără bani.

În anunț, escrocii se recomandă ”firmă serioasă” și promit că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, mașina comandată. Cer înainte banii de transport și pentru ”deranj”, iar taxa nu este mică deloc. Variază în funcție de valoarea sau dimensiunea mașinii ce trebuie adusă în țară și poate ajunge până la câteva mii de euro.

Oamenii, încântați că pot rezolva problema astfel, plătesc înainte și așteaptă să le ajungă mașina la poartă, doar că acest lucru nu se mai întâmplă. Abia târziu, după lungi discuții cu transportatorii care explică întrâzierea invocând tot felul motive, ba că s-a stricat platforma, ba că parcul auto este închis, își dau seama că au fost înșelați.

Mulți dintre cei care au fost țepuiți au decis să depună plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Siniaia. Sunt zeci de astfel de plângeri în lucru la procurorii sinăieni, iar escrocii sunt mai mereu aceeași. Ancheta își urmează cursul, părțile sunt audiate, iar apoi dosarul este trimis în judecată unde totul se împotmolește.

În instanță părțile se împacă. Escrocul, văzându-se cu un pas înaintea pușcăriei, decide brusc să plătească clientului prejudiciul creat, omul își retrage plângerea, iar procesul penal încetează fără ca infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.

Pentru că știu că nu au ce să pățească și nu toți clienții țepuiți depun plângere, escrcocii din Sinaia continuă afacerea nestingheriți, chiar așa, de sub nasul anchetatorilor. Potrivit unor surse judiciare, doar unul dintre șarlatani are deja patru dosare de înșelăciune pe rolul Judecătoriei Sinaia, fiecare cauză cu mai multe victime. Cel mai probabil toate se vor finaliza cu împăcarea părților.

Procurorii susțin că afacerea ”Mașina din Germania” a luat atât de mult amploare la nivel național, încât se poate vorbi despre un fenomen și le cer oamenilor să fie atenți cu cine bat palma înainte de a le da banii.

1 COMENTARIU

  1. Nu este adevărat faptul că nu pot fi prinşi şi pedepsiți…ci foarte adevărat este faptul că atât milițienii cât şi procurorii sânt nişte bulangii obosiți , tembeli , incompetenți şi corupți.Să mă contacteze pe mine şi le documentez / probez eu ( ,,beton” ) cap-coada dosarele.Şi garantez cu propria mea libertate ( ,, fac eu o faptă ” şi sânt de acord să primesc 2 ani de închisoare cu executare pe muche… dacă nu au reuşită 100 % ) că nu se se va ,, împotmoli ” nici un dosar… Nu pot să vă dau detalii aici…întrucât ține de tehnica informativ-operativă respectiv investigativ-operativă ceea ce trebuie făcut ( aplicarea unor tehnici speciale ).Şi sânt de acord să primiți informații ( presa ),ulterior confirmării rechizitoriului şi trimiterii în judecată,pentru a arăta oamenilor adevărul asupra faptului ,,că se poate” ( ,, nu există că nu se poate “…ci nu se vrea ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here