fbpx
luni, mai 29, 2023

Doi hackeri ploieșteni au fost extrădați în Georgia, după ce au cauzat pierderi de 18 milioane de dolari pentru mii de americani

Citește Și

- Advertisement -

Doi hackeri români care au înșelat mii de americani să-și predea detaliile financiare cauzând pierderi de 18 milioane de dolari sunt extrădați în Georgia într-un caz de fraudă, scrie Dailymail.

Teodor Laurențiu Costea, de 41 de ani, și Robert Codruț Dumitrescu, de 40 de ani, au furat informații financiare de la mii de americani. Schema presupusă a perechii a cauzat pierderi estimate la 18 milioane de dolari.

- Advertisement -

În august, cei doi bărbați din Ploiești au fost inculpați pentru 31 de fraude. Un alt co-inculpat, Cosmin Drăghici, în vârstă de 28 de ani, rămâne în arest în România, așteptând extrădarea.

Teodor Laurențiu Costea, în vârstă de 41 de ani, și Robert Codrut Dumitrescu, de 40 de ani, au furat informații personale de la mai mult de 36.000 de americani, cauzând pierderi estimate la 18 milioane de dolari.

Vineri, procurorul american Byung J ‘BJay’ Pak a anunțat că cei doi bărbați se confruntă cu mai multe acuzații, printre care fraudă pe calculator și abuzul și furtul de identitate agravat.

- Advertisement -

Între octombrie 2011 și februarie 2014, Costea și Dumitrescu au instalat programe interactive de răspuns vocal în Atlanta, Georgia, care au inițiat mii de apeluri telefonice automate și mesaje text reprezentând o instituție financiară.

Ei au îndemnat victimele să apeleze un număr pentru a rezolva o problemă cu conturile lor bancare.

Când au apelat numărul, victimele au fost rugate să introducă numere de cont bancare, coduri PIN și numere de securitate integrală sau parțială. Hackerii acuzați din Ploiești au folosit apoi sau au vândut informațiile colectate din apelurile false.

Când a fost arestat, Costea deținea 36.051 numere de cont financiare obținute în mod fraudulos.

- Advertisement -

În luna august, un juriu federal a revenit la un număr de 31 de acuzații împotriva perechii.

„În timp ce erau în România, inculpații au vizat victimele din întreaga SUA, inclusiv din districtul nordic al Georgiei, furau informații personale și, într-un final, au provocat pierderi de milioane de dolari”, a declarat Pak într-o declarație.

„Aceste extrădări trimit un avertisment puternic infractorilor cibernetici și fraudelor din întreaga lume, că împreună cu partenerii noștri de aplicare a legii vom lucra neobosit pentru a vă aduce în fața justiției”., a mai spus Pak.

Sursa: www.dailymail.co.uk

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta