fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Doi medici ai unui spital județean, plasați sub control judiciar

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, din data de 08 iunie 2016, față de inculpații:

PAREPA RALUCA-IRINEL, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și ȚORINGHIBEL MARIUS, medic primar în cadrul aceleiași secții, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

- Reclamă -

Din ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora :

La data de 08 iunie 2016, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius, în calitățile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța), la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

- Reclamă -

Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menționată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la IPJ Constanța – SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemați,
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau IPJ Constanța – SIC, cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la IPJ Constanța SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție,
d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;
f) să nu se apropie de Constantinescu Nicușor Daniel, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

- Reclamă -

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img