fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Doi minori au îmbătat mai multe rațe și găini ca să le fure. Cum i-a prins poliția

Citește Și

- Reclamă -

Doi minori au îmbățat rațele și găinile unei vecine ca să le fure, iar zilele trecute instanța s-a pronunțat în cazul lor. Cei doi copii au găsit o metodă inedită să fure animalele din curte.

Răzvan A. și un alt copil, de 12 ani, au reușit să fure animalele unei vecine care locuia la marginea satului din localitatea ieșeană Coarnele Caprei. În noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2021, în jurul orei 03.00, cei doi minori au sărit gardul vecinei și, la cotețul păsărilor, le-a dat să bea vin dintr-un pet pe care îl luaseră cu ei. Au reușit astfel să îmbete 13 găini și 9 rațe pe care le-au băgat în doi saci pe care i-au cărat cu o roabă pe care au găsit-o rezemată de peretele magaziei. Un vecin care nu avea somn i-a văzut, însă.

- Reclamă -

A doua zi, băieții au pornit prin sat să vândă păsările, dar și roaba de care au scăpat rapid, după ce au vândut-o cu 50 de lei. O găină au tăiat-o și au mâncat-o, iar pe celelalte au reușit să le vândă în următoarele zile, transmite ziarulevenimentul.ro.

Între timp, vecina de la care au furat animalele a făcut plângere la poliție, iar oamenii legii au rezolvat cazul instant. Mai întâi au găsit roaba, iar cel care o cumpărase i-a deconspirat pe cei doi copii care i-o vânduseră. În plus, vecinul care nu avea somn la 3 dimineaţa a depus propria mărturie. Băieţii au fost trimişi în judecată în stare de libertate.

Zilele trecute, magistraţii de la Judecătoria Hârlău au dat verdictul în acest caz. Copilul de 12 ani a scăpat de acuzații, în schimb, Răzvan a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare, în plus, trebuie să plătească victimei contravaloarea găinilor şi raţelor, adică 900 lei. Pe lângă asta, va trebui să efectueze și 70 zile de muncă în folosul comunităţii.
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se...