11 suspecți au fost aduși la audieri în baza unor mandate, într-un dosar de corupție instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au anunțat procurorii. În dosar sunt vizați doi polițiști de la Rutieră care ar fi primit mită de la peste 50 de șoferi.

Acțiunea a fost coordonată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul I.G.J.R.- Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Dosarul are ca obiect infracțiuni de corupție  săvârșite de către doi agenți de poliție.

”Primul polițist este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, (32 de acte materiale) și fals intelectual, iar cel de-al doilea pentru luare de mită, în formă continuată (19 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie- mai 2022, în cursul exercitării atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control al traficului rutier, au pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 și 1000 de lei (la fiecare act material), de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea și sancționarea contravențională a unor abateri rutiere săvârșite de către aceștia”, anunță procurorii.

Primul polițist este cercetat și pentru faptul că, în luna aprilie 2022, a eliberat în fals o dovadă de reparație a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în referire la circumstanțele producerii avariilor autoturismului.

În cursul zilei de 18.07.2022 procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii cu privire la cei doi polițiști, iar ulterior, la data de 19.07.2022 a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestora, urmând ca cei doi inculpați să fie prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se mai efectuează acte de urmărire penală față de alți nouă suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În prezent cercetările continuă, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here