Marcel Cristea, șeful de post din comuna Gura Vitioarei și ajutorul său, Marian Nicolae sunt eroii zilei după ce au reușit să salveze de la înec un copil în vârstă de 13 ani. Băiatul se afla la scăladat împreună cu mai mulți copii, pe o baltă din comună. Cel mai mare dintre ei a vrut să braveze și să le arate celor mici că este în stare să facă scufundări. A mers până într-o zonă unde apa era mai adâncă, doar că nu a mai reușit să iasă la suprafață. Speriați, copiii au încercat să sară în ajutor, dar s-au retras repede atunci când au văzut că apa este mult prea adâncă pentru ei. Au început să strige după ajutor, pentru că niciunul dintre ei nu avea telefon mobil. Din fericire în apropiere se afla un adolescent care a intrat în apă și a găsit trupul băiatului. Era inconștient, iar copiii nu s-au priceput ce să-i facă așa că au fugit în sat să ceară ajutor.
S-au întâlnit pe drum cu șeful Postului de Poliție, Marcel Cristea și cu ajutorul acestuia, Marian Nicolae, iar cei doi polițiști s-au deplasat imediat la locul faptei. Au intrat în apă ca să poată ajunge la insula unde se afla victima. De acolo au apelat numărul unic de urgență 112, iar un medic i-a coordonat telefonic și i-a sfătuit ce să facă pentru a porni manevrele de resuscitare până ce echipajul de la SMURD va ajunge la copil.
Din fericire, victima a răspuns manevrelor de prima ajutor, inimia i-a pornit din nou, dar starea lui era critică. Echipajul de la Ambulanță l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitaluliui de Pediatrie din Ploiești, a supraviețuit nopții, dar medicii spun că starea lui este în continuare una foarte gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here