fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Doi români, arestați în SUA. Au făcut bani frumoși din ”șmenuri” arhicunoscute în România VIDEO

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Doi suspecți români, Mogos Constantin (35 de ani) și Renaldo Vaduva (19 ani),  au fost arestați de Poliția din San Jose, fiind acuzați de mai multe serii de jafuri asociate cu crima organizată românească.

Aceștia sunt acuzați de furt, înșelăciuni și spălare de bani, vizând în principal persoanele în vârstă din comunitatea asiatică și indiană.

- Reclamă -

Suspecții, care vorbesc româna și engleza, adoptă o tactică de înșelăciune cu bijuterii, adesea schimbând bijuteriile autentice cu altele false, după ce abordează victimele în vehicule închiriate, predominant SUV-uri noi. Ofițerii au confiscat numerar, vehicule și dovezi relevante în urma perchezițiilor efectuate în reședințele din San Jose și Livermore.

Ofițerii au confiscat aproximativ 13.000 de dolari în numerar, trei vehicule și au identificat dovezi posibil asociate cu infracțiuni precum furtul și înșelăciunile, inclusiv schimburile de bijuterii, înșelăciunile cu vehicule pe Facebook Marketplace, înșelăciuni cu carduri de credit și spălare de bani.

La data de 8 noiembrie, în jurul orei 12:00, autoritățile au efectuat percheziții în mai multe reședințe din San Jose și Livermore.

- Reclamă -

În timpul perchezițiilor, ofițerii au confiscat aproximativ 13.000 de dolari în numerar, trei vehicule și au găsit dovezi posibil legate de infracțiunile de înșelăciuni și schimb de bijuterii cu falsuri, înșelăciuni cu vehicule pe Facebook Marketplace, înșelăciuni cu carduri de credit și spălare de bani.

Infractorii au vizat, în principal, persoanele în vârstă din comunitatea asiatică și indiană.

Autoritățile au explicat că suspecții vorbesc, de obicei, engleza și româna. Femeile au tendința de a se îmbrăca în haine „tradiționale”, descrise adesea ca îmbrăcăminte în stil „Orientul Mijlociu” sau „indian”.

Modul de operare implică abordarea victimei într-un vehicul în timp ce se află afară sau pe trotuar. Adesea, în vehicul se află un șofer de sex masculin și una sau mai multe pasagere de sex feminin. Aceștia apelează apoi victima, pretinzând că au nevoie de indicații sau că este ziua lor de naștere.

- Reclamă -

În timpul conversației cu suspectul, acesta încearcă să-i mulțumească victimei prin oferirea de bijuterii false. De multe ori, aceștia schimbă bijuteriile adevărate cu bijuterii false și iau cu forța cele autentice. Suspecții conduc frecvent SUV-uri noi închiriate, potrivit stiridiaspora.ro.

FOTO CBS NEWS

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img