Imagine de neufal54 de la Pixabay

Doi bărbați români, de 60 și 46 de ani, au murit joi pe plaja Els Capellans din Salou (Tarragona, Spania), iar fiul bărbatului de 46 de ani, un adolescent de 15 ani, a fost transportat în stare gravă la un spital, transmite La Vanguardia.

Cei trei au semnalat că au probleme în apă fix în momentul în care salvamarii schimbau steagul galben cu cel roșu din cauza vântului puternic și a valurilor tot mai mari.

Numărul turiștilor înecați pe plajele catalane a ajuns acum la 19, transmit jurnaliștii spanioli.

Serviciul d’Emergències Mèdiques (SEM) a primit notificarea la ora 15:35, iar unul dintre elicopterele sale medicale l-a transferat pe minor la spitalul Joan XXIII din Tarragona. Salvamarii au observat un grup de persoane cu probleme în apă, în zona stâncilor de pe plajă, și s-au dus să-i scoată din apă și să înceapă manevrele de resuscitare, a precizat Protecția Civilă într-un comunicat.

SEM a ajuns pe plajă cu șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter medical, iar plaja a fost evacuată pentru a permite desfășurarea de forțe. În ciuda manevrelor de resuscitare, cei doi adulți au murit, în timp ce minorul a fost transferat în stare critică la spitalul din Tarragona. Echipajele de urgență au intervenit inclusiv cu o echipă de psihologi, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here