Un băiat de 15 ani și un tânăr de 20 de ani sunt suspectați că au comis mai multe furturi din autoturisme, atât în Ploiești, cât și pe raza comunelor Blejoi și Bucov. 

Cei doi au fost depistați marți, 4 decembrie, de polițiștii de la Secția 1 Ploiești, în timpul unei acțiuni de prevenire și combatere a furturilor din autovehicule.

Cei doi au fost legitimați și conduși la sediul poliției, pentru verificări.

“Polițiștii au stabilit faptul că cei doi, domiciliați în Ploiești, în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, sunt bănuiți de comiterea a 5 furturi din autovehicule săvârșite în cursul zilei în care au fost depistați, în municipiul Ploiești și pe raza comunelor Bucov și Blejoi.

Aceștia profitau de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce stărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tot aceștia, împreună cu un alt bărbat, de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție, în noaptea de 03-04 decembrie, în incinta unei librării din Ploiești, de unde au sustras suma de 10.000 de lei. Acesta din urmă a fost depistat în dimineața zilei de 5 decembrie, în zona Gării de Sud din Ploiești, fiind adus la audieri.

Totodată, primii doi mai sunt cercetați si pentru distrugerea unui perete exterior al unei cafenele din Ploiești, faptă petrecută în noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie.

Minorul de 15 ani urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, conform procedurii, în vederea stabilirii existenței discernământului. La acest moment, se află internat într-un centru de plasament.

În privința celorlalți doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Reiterăm necesitatea unui minim de măsuri în ceea ce privește siguranța bunurilor dumneavoastră.

Pe premisa faptului că marea majoritate a furturilor din autovehicule se petrec pe fondul lăsării, la vedere în habitaclu, a unor obiecte ce pot deveni ținta infractorilor, atragem atenția tuturor asupra riscurilor pe care și le asumă prin acest gen de comportament.

De asemenea, lăsarea neasigurată a portierelor sau a portbagajului, chiar și pentru perioade foarte scurte, presupune un risc major, speculat frecvent de infractori.

Un sistem de alarmare (chiar și cu perimetru de siguranță) vă poate scuti de probleme, dar acesta nu va suplini în totalitate riscul neglijenței conducătorilor auto.

Aceste concluzii sunt desprinse atât din practica judiciară, cât și din constatările polițiștilor realizate în timpul desfășurării activităților stradale de informare a cetățenilor, pentru prevenirea furturilor din autovehicule”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here